Gun je beste klant het Foursquare Mayorschap!

“Foursquare Mayor”. “Ik zie je inchecken, ik hoop dat je mayor wordt!”, zei Fred vriendelijk. Ik checkte in en werd inderdaad gepromoveerd tot mayor. “Hoe kan dat als ik als klant incheck?”, vroeg ik. En gastheer Fred vertelde hoe hij altijd incheckt en toch het mayorschap laat bij zijn beste klant.

Foursquare Mayor
Je wordt Foursquare Mayor als je vaker dan iemand anders gecheckt bent op een locatie. Binnen Foursquare is het mayorschap belangrijk, omdat het je extra punten geeft. De kans is groot dat je mayor bent van ‘je eigen locatie’, bijvoorbeeld de plek waar je werkt. Daar ben je immers vaker dan wie ook. In ieder geval vaker dan je klant. Maar het is toch raar als je mayor bent van je eigen locatie. Zelfs je beste klant kan je dan niet van je mayortroon stoten.

Venue Owner en Manager
De oplossing is om owner te worden van je eigen locatie. Je kunt het ownership van je locatie claimen. Dat levert twee voordelen op:

  • je kunt managers en employees benoemen, die wel kunnen inchecken zonder dat zij mayor worden
  • je kunt specials aanmaken die potentiële bezoekers kunnen overhalen om je locatie te bezoeken

Om het ownership te claimen dien je je bij Foursquare aan te melden. In het aanmeldproces geef je je telefoonnummer op, maar omdat voor locaties buiten de de VS liggen kan dat niet telefonisch en krijg je een Verify code per post toegezonden. Daarmee wordt in elk geval aangetoond dat je toegang tot de brievenbus hebt. Na een lange wachttijd van meer dan een maand ontvang je de Verify code (en een deursticker!) en kun je jezelf als owner registeren en managers en employees aanmaken.

Owners, Managers en Employees kunnen geen mayor worden van een locatie, zie ook dit artikel van Foursquare.

Foursquare Specials
Met Foursquare Specials adverteer je speciale aanbiedingen. Je kunt per locatie twee specials aanmaken. Mogelijke specials zijn “gratis koffie voor iedereen die hier incheckt” of “10% korting voor de mayor”. Specials kun je aanmaken als je Ownership hebt geclaimd. Specials zijn hebben een grote reikwijdte. Zelfs als je op meer dan een kilometer afstand incheckt op een andere locatie, dan nog kan een potentiële klant jouw specials al zien.

Foursquare en klantbeleving
Als owner kun je onbeperkt inchecken bij je eigen locatie, wel punten verzamelen en toch het mayorschap laten bij je beste klant. Want dat gun je je beste klant toch?

Met dank aan onze gastheer Fred van Riemsdijk van Tarázát Ambiance.

ScaleUp Company