Sneller groeien met focus, discipline en ritme.

‘Scaling Up CORE’ is een groepsprogramma voor managementteams van snelgroeiende scaleups.

Zolang we nog niet in groepjes bij elkaar mogen komen, worden de sessies virtueel voortgezet of 1 op 1.
We volgen de regels en weten keer op keer passende oplossingen te bieden zodat je toch vooruit kunt.

In 9 maanden implementeer je de fundering van de Scaling Up methodiek, met een focus op het kwartaalritme, werken met prioriteiten, en het sturen op de juiste getallen.

brochure core

Resultaten 

1. FOCUS (op de belangrijkste doelen).  Alle medewerkers kennen en leven de strategie vanuit het One Page Strategic Plan (OPSP), waarbij alle team- en persoonlijke doelen op elkaar zijn afgestemd. Iedereen weet op elke dag wat de 3-5 prioriteiten (Rocks) en KPI’s zijn en wat ze moeten doen om deze te behalen. Oftewel: de juiste mensen werken aan de juiste dingen, op de juiste manier.

2. DISCIPLINE (als bedrijfscultuur). Iedereen pakt zijn verantwoordelijkheid om doelen te behalen, omdat prestaties direct zichtbaar zijn en besproken worden. Dit ritme is gebaseerd op de 3 disciplines prioriteiten, meetgetallen (KPI’s) en een strak overlegritme. Er is een discipline van afronding, dankzij het strakke kwartaalritme en een heldere definitie van af voor alle prioriteiten. Met Scaling Up weet iedereen zijn 3-5 prioriteiten, in plaats van verdeelde aandacht en ad-hoc werken.

3. VRIJHEID (voor groei). Door het werken met Rocks en de 3 disciplines, creëert het leiderschapsteam ruimte voor zichzelf om groeiprojecten te starten én ook af te maken. Niet meer brandjes blussen, maar werken aan bedrijfsgroei, meer tijd met klanten doorbrengen, of vaker op vakantie te gaan. De ondernemer en zijn leiderschapsteam zien meer ruimte om de dingen te doen waar ze de meeste waarde toevoegen, in plaats van elke dag ad-hoc werken en brandjes blussen.


Ervaringen van onze klanten


Is Scaling Up CORE voor jouw scaleup?

 • Je organisatie zit in een groeifase tussen 10-150 medewerkers.
 • Je hebt groei-ambities, maar om dit te bereiken heb je meer focus en consistentie nodig in de uitvoering.
 • Je wilt dat de organisatie(groei) minder afhankelijk is van de inbreng van de directie (het moet een geoliede machine worden).
 • Je leiderschapsteam is een lerende groep professionals, die niet bang is om een cultuurslag te maken in je organisatie.

Het programma: 3 sprints, 6 ritmes.

3 sprints

 1. Strategy. Een compleet ingevuld One Page Strategic Plan, uitgewerkt naar concrete jaar- en kwartaaldoelen.
 2. Execution. In de tweede sprint ontwerpen en implementeer je de disciplines werken met prioriteiten, kengetallen en overlegritme.
 3. People. In de derde sprint verscherp je de rollen, en bepaal je de rol- en proces KPIs. Tevens ga je aan de slag met je cultural values.

6 ritmes

 1. Nulmeting assessment. We starten met een uitgebreide nulmeting (assessment) van de organisatie op het gebied van de thema’s strategie, uitvoering en mensen, waaruit we ontwikkeldoelen bepalen.
 2. Strategische sessies. De eerste sessie is een programma kick-off, waarin we de eerste stappen zetten in je strategische planning. De tweede sessie is een 2-daagse Strategy + Execution Planning, waarin je het complete OPSP invult en uitwerkt naar concrete jaar- en  kwartaaldoelen.
 3. On-topic masterclasses. De eerste masterclass is ‘Execution Disciplines’, waarin je strak leert werken met KPI’s en het Scaling Up overlegritme. De tweede masterclass is ‘People & Culture’, waarin je rolduidelijkheid creëert en je werving en selectie naar een hoger niveau brengt.
 4. Quarterly meetings. Dit is de ‘backbone’ van het programma, omdat het dé fundering is van alle Scaling Up disciplines. Tijdens deze bijeenkomsten kijk je terug op het vorige kwartaal en stel je nieuwe Rocks voor het volgende kwartaal. Veel deelnemende scaleups geven aan dat ze door dit kwartaalritme in 3 maanden meer resultaat boeken dan hiervoor in 12 maanden.
 5. Praktijkopdrachten. Practice makes perfect. Tussen de fysieke bijeenkomsten bouw je verder aan je organisatie, vanuit de input uit de masterclasses en de quarterlies. Je zult opdrachten uitvoeren als voorbereiding op de sessies, maar ook als uitwerking van de vorige sessie.
 6. Scale Up Consulting. Tijdens de 9 maanden zijn er coachingsgesprekken, waarin de opdrachten worden besproken en je inhoudelijk advies krijgt van een Scaling Up specialist. Vanuit ons ScaleUp team helpen we je tevens om alle KPI’s en kwartaaldoelen scherp te formuleren.

Wil je het programma later teruglezen in PDF, of delen met je collega’s? Klik hier.


Onze ScaleUp Pro’s

Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het werken met de Scaling Up methodiek, als CEO’s bij snelgroeiende scaleup organisaties. Zij weten wat wel én wat niet werkt, welke struikelblokken je tegenkomt als MT, hoe jij je mensen het beste meekrijgt, en welke impact Scaling Up op jouw bedrijfscultuur heeft.

Zie hier met welke ScaleUp Pro’s wij werken.


Data

De kick-off wordt ivm de geldende COVID maatregelen 1 op 1 (jouw team en onze ScaleUp Pro) virtueel verzorgd.

We hopen natuurlijk in april weer bijeen te kunnen komen. Zo niet, zorgen we dan ook voor een passende oplossing.

Data Core11

Zie brochure


Aanmelden

 • Als je directe interesse heeft kun je je hieronder (voorlopig) aanmelden.
 • Wil je meer informatie m.b.t. de data van alle bijeenkomsten of heb je andere vragen dan kun je contact opnemen met Guido Koershuis op new@scaleupcompany.com of via 06 111 00 856.

[gravityform id=”20″ name=”Reserveer een plek voor Scaling Up Companies”