Heeft u de Masterclass Scaling Up (mastering de Rockefeller Habits 2.0) gevolgd en bent u geïnspireerd en vastbesloten om de methodiek in uw organisatie te gebruiken? Waarschijnlijk gaat u direct vol goede moed aan de slag. Toch blijkt deze aanpak vaak steken in goede bedoelingen. De volgende drie uitdagingen komen regelmatig terug:

  • onvoldoende draagvlak bij de teamleden en medewerkers. Ze kennen Rockefeller Habits niet en denken misschien: ‘nog een management-theorie, het waait wel weer over’.
  • de waan van de dag neemt het over. Of zoals laatst een ondernemer treffend zei: “Het leven komt er tussen”. Werken aan uw bedrijf is toch wat anders dan werken in het bedrijf. Maar hoe voorkomt u dat inspiratie van de Masterclass langzaam uitdooft door de waan van de dag?
  • schakelen tussen proces en inhoud. Het blijkt lastig om als ondernemer of directeur zelf de Rockefeller Habits over te dragen. U moet het proces van roll-out begeleiden, de methodiek uitleggen en óók inhoudelijk bijdragen. Voor u er erg in heeft ontstaan er discussies over terminologie en pakt u niet door op de inhoud.

Daarom biedt ScaleUp Company verschillende Rockefeller Habits Groeiprogramma’s aan, begeleid door experts, een inspiratie- en ervaringsbron, die helpen fouten te voorkomen en u verder brengen dan u zelf zou komen.