Gezond groeien – ook in tijden van crisis

Gezond groeien – ook in tijden van crisis

Hoe 4 gezonde gewoontes 8 bedrijven verder hebben geholpen.

Vlak voor de onzekerheid die corona met zich mee zou brengen, begonnen 8 bedrijven aan het CORE traject van ScaleUp Company. Samen met twee collega’s die ook ondernemer zijn mocht ik ze helpen om een mindset verandering door te voeren. Een mindset van groei. Deze mindset daagt mensen uit om minder bezig te zijn in het bedrijf (de dagelijkse operatie), maar vooral te bouwen aan het bedrijf. Die gedachte prikkelt de teams om effectief met elkaar samen te werken en altijd een visie na te streven die belangrijker is dan de problemen van vandaag. Hierdoor bouwen leiderschapsteams iedere dag aan het bedrijf van morgen en vergroten ze hun voorsprong op de markt. 

De bedrijven die in onze groep zaten kwamen uit verschillende industrieën zoals muziek, arbeidsbemiddeling, voedsel, medische zorg, retail en consultancy. Dat lijkt op het eerste gezicht een onhandige combinatie, maar niets is minder waar. De bedrijven hebben namelijk veel van elkaar kunnen leren. Waar elke organisatie uniek is, zijn de problemen van bedrijven helemaal niet uniek. Hierdoor hebben de teams herkenning gevonden die ze hielp in het vinden van oplossingen. Oplossingen die soms in andere industrieën al zijn bedacht. 

Terugkijkend op het traject hebben de bedrijven allemaal groei ervaren. Commercieel, strategisch en in leiderschap. Middels de methodiek Scaling Up is er gebouwd aan 4 gezonde gewoontes waardoor de bedrijven sterk uit de crisis zijn gekomen en met positiviteit vooruitkijken, ondanks de onzekerheden. 

Gezonde gewoonte 1: Keuzes

Bedrijven krijgen nog weleens het verwijt dat er geen leiderschap is. Leiderschap is onder andere het durven maken van keuzes en anderen in staat stellen om zelf keuzes te kunnen maken. Juist in het maken van keuzes werden de leiderschap teams van de 8 bedrijven op uitgedaagd. Doordat de bedrijven een visie op papier hebben gezet waar iedereen aan kan bijdragen hebben de bedrijven in essentie een paar cruciale beslissingen gemaakt die ervoor zorgen dat anderen in het bedrijf zelf makkelijker beslissingen kunnen nemen. Aan het eind van het traject is het maken van keuzes een stuk makkelijker geworden voor de bedrijven. Het maken van keuzes is een gezonde gewoonte die je als bedrijf kunt leren, maar waar je bewust de tijd voor moet nemen. 

Gezonde gewoonte 2: Samenwerking

Doordat de methodiek transparantie brengt in het besturen van een bedrijf, kwamen veel van de Core4 bedrijven erachter dat er ruimte is voor groei in de onderlinge samenwerking en de samenwerking met de eigenaren van het bedrijf. Doordat de bedrijven hier open gesprekken over hebben gevoerd kwamen ze tot een nieuwe balans in de samenwerking van het leiderschap team. Deze balans is gebaseerd op vertrouwen. Sommige ondernemers binnen de bedrijven hebben een stap terug kunnen nemen waardoor de teams meer vrijheid ervaren om te bouwen aan een visie. Deze gezonde gewoonte heeft de bedrijven geholpen om duidelijkheid te hebben in de onderlinge samenwerking. 

Gezonde gewoonte 3: Snelheid in crisistijd

Het bouwen van een bedrijf is complex. Het bouwen aan een bedrijf in een crisis is bijna onmogelijk. De bedrijven zaten volop in de groei en toen werd er aan de rem getrokken. Alles leek stil te staan. Deze groep bedrijven heeft hier snel op kunnen reageren, waar de meeste sterker uit zijn gekomen. Strategieën zijn versneld ingevoerd, door het ritmisch communiceren was iedereen het bedrijf snel op de hoogte van de belangrijkste impact en de bedrijven wisten in te spelen op de nieuwe behoeftes van de klant. Deze snelheid zit gebakken in de gezonde gewoonte dat je gestructureerd met elkaar praat over de dingen die er echt toe doen. 

Gezonde gewoonte 4: Energie

De mooiste groei van de afgelopen tijd is wel de energie die in de bedrijven te zien. Elk bedrijf bouwt met een ongekende energie aan het bedrijf. Er is lol, er wordt hard gewerkt en successen worden gevierd. De bedrijven kijken allemaal positief naar de toekomst en de visie waar ze elke dag aan werken. In veel gevallen is het leuker geworden. Dat is de belangrijkste gezonde gewoonte van elk bedrijf want een bedrijf. Met energie werken aan de dag van morgen. 

Uiteindelijk is heel ondernemend Nederland door een wervelstorm aan veranderingen gegaan in de afgelopen periode. Strategie was even niet meer relevant en overleven stond bovenop. Toch hebben juist in deze tijd de bedrijven in ons traject ervaren hoe fijn het is om te werken in een bedrijf waar stabiliteit en wendbaarheid in balans zijn. Stabiel in de lange termijn droom en de mensen die er zijn. Wendbaar in de korte termijn stappen die je zet om die droom te realiseren. Hierdoor zagen de bedrijven de 4 gezonde gewoontes terug in het bedrijf. Gezonde gewoontes die ieder bedrijf hebben geholpen om door een onzekere tijd te bouwen. 


Met jouw leiderschapsteam ook bouwen aan een gezonde toekomst? Check onze komende groeiprogramma’s!


ScaleUp Company