Ga niet op je handen zitten als het goed gaat; Marketing Armada!

Morgen is nu

De economie trekt weer aan, gouden bergen zijn niet langer een illusie en er is alle ruimte voor spontaniteit! Binnen de waan van de commerciële dag moet één doel in het middelpunt van de belangstelling blijven staan; je klant. De huidige groei-economie biedt volop kansen voor een hoog rapportcijfer. Nu is de tijd om je onderneming te laten schitteren voor- en met je klanten.

Verbeter je funnel, duik in kwaliteit!

Nu is het juiste moment om naar je funnel te kijken en naar procesoptimalisatie. Hoe trek jij de aandacht van je klanten, let je daar voldoende op? Sluit jouw content wel aan op de buyer cycle? Hoe zit dat eigenlijk met je loyalty programma, is dat al een uitstekende start voor nieuwe sales? En waar zit je churn? Wie knapt af op je onderneming en in welk stadium? Ga nu een hoog cijfer halen! Durf lef te tonen door in je kwaliteit te duiken.

Het loopt al lekker

“Tja”, denk je waarschijnlijk: “ik ga me niet bezighouden met mijn marketing of procesoptimalisatie nu het lekker loopt”. Fout gedacht, alles kan altijd beter! Scaling Up staat in het teken van groei en verbetering. Kwaliteit boven kwantiteit. Nee! Kwaliteit én kwantiteit. De perfecte timing om de ROI uit je marketing eens rustig te kunnen verklaren en te verbeteren. Al lijkt het een tegenstelling, hectiek biedt transparantie!

Vitaal klantbelang!

En om meer kwaliteit te bereiken gaan we anders naar de zaken kijken.

Verne, Philip, David, Mike, Eric, Keith en David: De Marketing Armada!

Verne Harnish adviseert 5 marketingtechnieken om tot de Spaanse Marketing Armada te laten varen. Hij noemt dat de 4-E approach waar de grote ter aarde aan bod komen als Philip Kotler: Product, Price, Place, and Promotion, David Meerman Scott: Real Time Marketing, Mike Lieberman and Eric Keiles, Keith Ferrazzi’s en David Ogilvy.

We nemen een oorlogsvloot-voorproefje:
Ogilvy schetste een kader dat volledig bij deze tijd aansluit, zeker nu serviceperfectie hoogtij viert.

Product /service to Experience; Product/ Dienst wordt totaalervaring

Ken je klantroute en perfectioneer deze. Goed is niet goed genoeg en de kwaliteit van concurrenten blijft ook stijgen. Maak van je producten een service zoals Zappos dat deed. Want producten zijn een commodity, service is dat niet. Het feit dat ze schoenen verkochten werd zelden door Tony Hsieh aangehaald. Het ging om organisatorische onfeilbaarheid en organisatiecultuur. Ken je pappenheimers en haal er het allerbeste uit!

Place to Everyplace; Lokaal en Overal

Denk omnichannel! Klanten en prospects zitten allang niet meer op 1 kanaal. Het zijn de omnivoren van de nieuwe tijd. Je mag jezelf een winnaar noemen zodra je de klant-nieuwe-stijl kunt vangen op zijn eigen terrein, op zijn eigen voorwaarden en onder zijn eigen condities. Dat kan overal zijn. Zorg dat jouw funnel aansluit bij hun ervaring. Blijf niet in één omgeving hangen maar ben commercieel fluïde, net als je klant en diversificeer je marketing.

Price to Exchange; van Competitieve Prijsstelling naar Uitwisseling

Prijs alleen is achterhaald, we denken transactioneel. De waarde van een transactieproces is waardevoller dan geld alleen. De beleving rondom de transactie is van vitaal klantbelang. De aandacht die je mag krijgen van een klant is jouw levensader. Weet de prijs van deze precaire uitwisseling om voor die 9 te gaan!

Promotion to Evangelism; van Reclame naar Gemeengoed

Weet waar je hart ligt. Waarden lijkt een vergezicht dat nooit dichterbij komt. Maar ze zijn belangrijk. Ze zijn niet te verloochenen en jouw klanten zullen de klik met je onderneming vinden op basis van die waarden. Vind de tijd om de emotie terug te brengen in de commercie en inspireer hiermee je klanten en prospects.

Gebruik je gloriedagen!

Gebruik je gloriedagen van je onderneming om deze naar een veel hoger niveau te tillen. Benjamin Franklin zei ooit: “Zonder voortdurende groei en vooruitgang hebben woorden als verbetering, prestaties en succes geen enkele betekenis.

Ga jij voor een 9+? Laat Verne je vertellen hoe!  

Kom naar het zevende ScaleUp Summit 2017 op dinsdag 9 mei 2017. De dag staat in het teken van Raise the Bar! Fantastische, inspirerende sprekers reiken je de juiste tools en maken onder andere: kwaliteit, groei en winnen super praktisch en binnen handbereik. Meer weten? https://scaleupcompany.com/scaleup-summit-2017/

Bewaren

ScaleUp Company