Formeer een groeiteam

Regelmatig horen we dat een bedrijf (nog) geen management team (MT) heeft. Hoe kunnen ze dan toch samen groeien en samen leren? Deze vraag krijgen we als bedrijven interesse tonen voor een groeiprogramma. Wat te doen als je geen MT hebt en wel wilt meedoen aan een groeiprogramma? Bouw een groeiteam!

We zien twee situaties in de praktijk:

  • het bedrijf heeft nog geen MT, bijvoorbeeld omdat het nog te klein is. Zoals het bedrijf waarmee ik vanmiddag belde dat 17 mensen in dienst heeft. En geen MT.
  • het bedrijf heeft geen MT, omdat het zelforganiserend werkt. Het is op dit moment een vaak voorkomende vraag, zeker nu holacratie aan populariteit wint.

Wat kun je doen als je nog geen MT hebt? Een MT formeren. Maar doe dat niet te snel. Een MT formeren is geen sinecure. Je schept verwachtingen en mensen ervaren het als een promotie. We schreven er eerder over hoe je dat kunt doen (management team formeren). Maar wat kun je doen als je nu nog geen MT wilt of kunt formeren? En wil de groei wilt initiëren en structureren?

Formeer dan een groeiteam! Een groeiteam is een meer projectmatige aanpak waarmee je verandering in gang zet. Kies 4-5 medewerkers die je meeneemt in groei. Kies die medewerkers zorgvuldig. Dit zijn best practices bij het formeren van een groeiteam:

  • verschillende disciplines. Het gaat hier om functionele disciplines. Betrek sales, operations, finance en development. Zorg dat de belangrijke disciplines vertegenwoordigd zijn.
  • verschillende persoonlijkheden. Zoek optimistische enthousiastelingen, maar ook die kritische medewerker versterkt het groeiteam. Kies wel A-spelers! (A-spelers maken verschil).
  • medewerkers met een groeimindset. Een groeimindset is nodig om vooruit te kijken en te leren, in plaats van terug te kijken en elkaar de schuld geven. Want groeien is in feite één groot experiment. Een groeimindset is goud waard! (meer over de groeimindset lees je hier).
  • medewerkers die willen en kunnen leren. Dat spreekt voor zich. Toch? Nieuwsgierig zijn is een belangrijke graadmeter of iemand honger heeft naar leren.

Een groeiteam is een goede eerstvolgende stap in groei. Je hoeft je niet gelijk formeel vast te leggen in een MT. Je kunt wel snelheid maken met groei met het groeiteam. Mits je een divers groeiteam met A-spelers samenstelt. Wie neem jij op in het groeiteam?

Bewaren

ScaleUp Company