scaleup leadership event

ScaleUp Leadership Event – een exclusief event voor management teams van scaleups

Wil je meer uit je leiderschapsteam (MT) halen?

Bij scaleup bedrijven is het leiderschapsteam (MT) bepalend voor de groei en gezondheid van de rest van de organisatie. Het is niet voor niets dat Rockefeller Habit #1 zegt: ‘Zoals het het directieteam vergaat, zo vergaat het de rest van de organisatie.’

In dit speciale ééndaagse event, gefocust op scaleup leiders, leert Master Scaling Up trainer Mark Green hoe jouw MT meer waarde toevoegt aan de organisatie. Door de motivaties, visies en de gewoonten van de MT leden te herkennen én op elkaar aan te laten sluiten.

Leer hoe je als MT (o.a.) psychologische denkfouten omzeilt, beslissingen versnelt, en onderlinge samenwerking verbetert.

Voor wie

 • Als je een scaleup aanvoert met 10-100 medewerkers en wilt leren hoe je succesvol leiding geeft aan de volgende groeifase van je scaleup.
 • Als je merkt dat er gewoonten in je bedrijfscultuur zijn gegroeid, die groei tegenhouden.
 • Als je merkt dat het gat tussen beslissen en uitvoeren in jouw management team te groot is.
 • Als jouw management team meer bezig is met brandjes blussen, dan met strategisch leiderschap.

Spreker

Mark Green – Master Scaling Up trainer + Core Advisor van Verne Harnish’ Gazelles team.

Wanneer

Donderdag 14 juni, 8:30 – 16:30

Waar

Amsterdam (exacte locatie wordt later bekend gemaakt)

Wat je leert

 1. Op welke wijze jouw MT de groei tegenhoudt (de 3 Growth Killers) en hoe je dit kunt veranderen.
 2. Welk specifiek gedrag leidt tot succesvolle groei van jezelf, je team en je bedrijf.
 3. Hoe je het leiderschapsniveau van je MT verhoogt (met de 8 Growth Activators).

 


 

Overbrug het gat tussen weten en doen

Herken je dit?

Alle kennis is aanwezig in jouw organisatie en in je MT. Iedereen heeft gestudeerd, is bijgeschoold, en heeft ruim voldoende ervaring binnen hun rol en vakgebied. Ondanks deze kennis, blijkt het enorm lastig om dit dagelijks om te zetten in gedrag. 

Dit zijn enkele voorbeelden van ‘weten, maar niet doen’, die we vaak horen van scaleup ondernemers:

 • Je weet dat je focus moet aanbrengen qua product- en klantkeuzes, maar toch gebeurt het niet.
 • Je weet dat je jezelf minder moet bemoeien met de dagelijkse operatie, maar toch doe je het.
 • Je weet dat er een gedeelde strategie moet komen en je hebt er genoeg boeken over gelezen, maar toch heb je er nog geen.
 • Je weet dat er een aantal medewerkers ongeschikt zijn voor de volgende fase, maar toch vervang je ze niet.

Wanneer het gat tussen weten en doen te lang te groot is, komt er een gevaar dat er (onbedoeld) belemmerende gewoonten en gedragingen in de organisatie sluipen.

Dit is gevaarlijk voor groei, omdat jouw medewerkers naar boven kijken. Zij zien het gedrag van de ondernemer en het MT en nemen dit over. Uiteraard wil je natuurlijk dat je het gedrag vertoont dat hoort bij het leiderschap van de volgende fase. Maar waarom gebeurt dit (nog) niet?

Volgens Mark Green ligt het antwoord bij de zogenoemde 3 Growth Killers

De 3 Growth Killers 

 • Angst-gedreven motivaties – er zijn 2 bepalende motivaties van scaleup leiders: angst voor slechte resultaten en inspiratie om de meest gewenste resultaten te behalen. Hierbij is 80% van alle beslissingen gebaseerd op het eerste: angst voor slechte resultaten. In het Activators Event leer je om de angst-motivatie te omzeilen in je bedrijfscultuur, en om te zetten in inspiratie-motivatie.
 • Ongewenste gewoonten – Gewoonten sluipen in elke scaleup, want dit scheelt tijd en energie. Deze gewoonten kunnen ongeschreven regels zijn, bijv: hoe er met klanten wordt gecommuniceerd, hoe er beslissingen worden gemaakt, wat de standaard voor kwaliteit is, etc.
 • Belemmerende overtuigingen – Belemmerende overtuigingen in je bedrijfscultuur zijn voornamelijk onbewust, maar allesbepalend. Denk eens aan de onbewuste ovetruigingen over wat kwaliteit is in jouw scaleup? Of wie waar verantwoordelijk voor is? Of wat belangrijker is: het proces volgen of klanttevredenheid nastreven?  In het Activators Event leer je jouw belemmerende overtuigingen om te zetten in bekrachtigende overtuigingen.

Wil je graag aan de slag om deze denkfouten in je MT te herkennen en in productief gedrag om te zetten? 

Meld je dan direct aan voor het ScaleUp Leadership Event – Growth Killers + Activators. In dit event deelt Mark Green een exclusieve inkijk in de 8 groeiversnellers voor scaleup executives (Growth Activators), om de 3 Growth Killers om te zetten in productief gedrag. Dit is een exclusieve inkijk in zijn te verschijnen in zijn boek “Activators – A CEO’s Guide to Thinking, Behavior, and Getting Things Done”.

Over Mark Green

Mark Green

Mark Green is Master Scaling Up Trainer en adviseert al 15 jaar scaleup CEO’s om voorspelbaarheid te creëren. Hij levert tevens als Core Advisor een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van programma’s voor Verne Harnish’ team van Gazelles / Scaling Up. Het Activators Event is gebaseerd op zijn nieuw te verschijnen boek “Activators – A CEO’s Guide to Thinking, Behavior, and Getting Things Done”.

Meer informatie

Voor wie

> Als je een scaleup aanvoert met 10-100 medewerkers en wilt leren hoe je succesvol leiding geeft aan de volgende groeifase van je scaleup.
> Als je merkt dat er gewoonten in je bedrijfscultuur zijn gegroeid, die groei tegenhouden.
> Als je merkt dat het gat tussen beslissen en uitvoeren in jouw management team te groot is.
> Als jouw management team meer bezig is met brandjes blussen, dan met strategisch leiderschap.

De dag is gevuld van 08:30 tot 16:30 uur. U ontvangt gratis het boek “Activators – A CEO’s Guide to Thinking, Behavior, and Getting Things Done”
van Mark Green.