Dit is de virtuele versie van onze bekende Masterclass Scaling Up

We leggen de nadruk op de gewoontes die je bedrijf snel en adequaat laten reageren op veranderingen. Zeker in crisistijd is dat essentieel, ongeacht de impact van de crisis op jouw organisatie. Leer hoe de snelstgroeiende bedrijven wendbaar en flexibel blijven, ongeacht de omstandigheden op hun pad.

Door tijdens de masterclass regelmatig in kleinere groepen uit elkaar te gaan, zorgen we voor samenwerking tussen de deelnemende leiderschapteams. Ook nu we zijn overgeschakeld naar virtueel, blijft het een interactieve sessie waarin je veel leert van elkaar.


De juiste koers varen met scaling up / rockefeller habits

Je wilt een gezonde organisatie zijn zonder gedoe, maar met structuur en consistentie. Hier is een methode voor:Scaling Up / Rockefeller Habits. Het is een besturingssysteem voor bedrijven richting en voorbij de 1 miljoen omzet.

Deze wereldberoemde methodiek is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Verne Harnish en is al door 70.000 organisaties gebruikt om een gezonde koers te varen. Het geeft jou een vaste en consistente manier van werken, gericht op structuur en groei.

Hoe? Door je hele bedrijf te focussen op 4 thema’s en 3 disciplines.

de 4thema’s zijn:
 • mensen (heb ik de beste mensen op de juiste plek, die de juiste dingen doen?)
 • strategie (weten we waar we naartoe werken en wat ons ‘speelveld’ is?)
 • uitvoering (hoe zorg ik voor een consistente kwaliteit in de dagelijkse operatie?)
 • cash (hoe zorg ik ervoor dat we altijd voldoende liquiditeit hebben?)

de 3 disciplines zijn:

 • werken met prioriteiten (iedereen in de organisatie weet op elk moment van de dag/week wat er gedaan moet worden en waarom)
 • meten van kengetallen (iedereen kan objectief aangeven of het een goede dag/week/maand/jaar is geweest)
 • het hebben van een strak overlegritme (om de prioriteiten en kengetallen te monitoren en bij te sturen)

In de masterclass komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • een concrete missie en visie – definieer een onderscheidende strategie waarmee je altijd de baas blijft;
 • duidelijke jaar- en kwartaalfocus – ontdek de belangrijkste beslissingen die jouw team nu kan nemen om draagvlak, reputatie en resultaten te verhogen en hoe jouw onderscheidende strategie vertaald kan worden in wat het team te doen staat.
 • een overlegritme dat werkt – creëer een overlegritme en een agendastructuur die overleggen zo effectief maken dat iedereen er naar uitkijkt;
 • ontdek je kernkwaliteiten –  hiermee kun je de markt veroveren en je onderscheidend vermogen vergroten;
 • de belangrijkste meetgetallen – kies de drie significante KPI’s (key performance indicators) en stuur het bedrijf daarmee aan, zowel dagelijks als wekelijks;
 • werken met kernwaarden – maak kernwaarden en het bestaansrecht levend in je organisatie, zodat medewerkers energie krijgen en de cultuur een magneet wordt voor het aantrekken van de juiste mensen;
 • magische merkbeloften – definieer heldere en ongewone merkbeloften die onderscheiden van concurrenten en inspelen op de kernbehoefte van de klanten van je organisatie.

voor wie is deze masterclass?

Jouw organisatie is minimaal 10 medewerkers groot en je wil sterker dan ooit uit de coronacrisis komen. Je wilt een bedrijf bouwen dat klaar is voor de toekomst.

Let op: deelname is vanaf 2 personen en het meest effectief als het hele management team deelneemt. Heb je nog geen management team, raden we aan een interne leider mee te nemen. 

groei is een kwestie van kiezen

Hoe kan je groeien in deze tijd? Ons uitgangspunt is dat je altijd kan en moet groeien als organisatie. Als dat nu in omzet lastig is, kan het wellicht in strategie en interne organisatie. Misschien is dit juist het moment om je marktstrategie aan te passen of te innoveren. Oftewel: kwalitatieve groei in plaats van kwantitatieve groei.

Groeien is makkelijker als je weet hoe je dat het beste in een volgorde en structuur kan gieten. Een structuur waarin iedereen weet wat zij/hij moet doen en wie waar verantwoordelijk voor is.

Groeien kun je leren, maar vraagt wel iets van een leiderschapsteam.Het besturen van een organisatie met 25 man en 1 vestiging vraagt om andere kwaliteiten dan 4 vestigingen met 100 man totaal aansturen. Voor welke beslissingen je ook staat: het is juist nu noodzakelijk dat je een structuur aanleert om eenvoudig de juiste beslissingen te nemen.


reserveer direct een plek voor jouw leiderschapsteam

Benieuwd hoe de groei van jouw bedrijf vorm en inhoud kan krijgen? Kom dan naar onze Masterclass Scaling Up door hieronder op ‘Reserveer een plek’  te klikken. Binnen 2 werkdagen bevestigen wij je aanmelding.


Scaleup pro

Bart van Nol

Alles dat Bart van Nol (1976) aanraakt, lijkt te groeien. Die kwaliteit zet hij in als ondernemer, coach, investeerder en CEO van ScaleUp Company. Zijn twee meest aansprekende successen vindt hij Pepperminds (dat met zijn inbreng groeide van niks naar 20 miljoen euro omzet en 1.200 medewerkers) en het oprichten van het Ondernemers voor Ondernemers netwerk van Oxfam Novib.

alexander

Alexander (1988) is mede eigenaar van Stratego Development en Growth Manager van 1421 Consulting Group. Alexander is gespecialiseerd in het in kaart brengen van ‘het cultuur DNA’ van een organisatie – om dit als startpunt van groei te gebruiken. Verder heeft Alexander ruime ervaring met coaching, structuur aanbrengen ter ondersteuning van cultuur, spiegelen van gedrag en het motiveren tot groei. In zijn tijd bij Guidion heeft Alexander alle componenten van de Scaling Up methodiek meegemaakt en via deze weg het bedrijf helpen groeien van 50 naar 500 mensen.

Meer informatie

Voor wie

Deze Masterclass is voor scaleup organisaties vanaf 10 medewerkers. Let op: deelname is vanaf 2 personen. Heb je nog geen MT, raden we aan een interne leider mee te nemen. Heb je wel een MT meld dan het hele team aan voor maximaal resultaat.

De dag is gevuld van 09:00 tot 16:30 uur en vindt via Zoom plaats.

Deelnemers ontvangen gratis het boek Scaling up, Mastering the Rockefeller Habits 2.0 van Verne Harnish. Bereid je voor op een super inspirerende (virtuele)dag, waarin je hard aan de slag gaat!