Featured Video Play Icon

ScaleUp Company en CFO Capabel presenteren de Masterclass Scaling Up: CASH editie

Voorspelbaar groeien met Scaling Up / Rockefeller Habits

Scaling Up – De Groeiformule boekScaling Up is het meest gebruikte besturingssysteem voor groeibedrijven richting en voorbij de 1 miljoen omzet. Deze wereldberoemde methodiek is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Verne Harnish, en het geeft je een vaste en consistente manier van werken, gericht op structuur en groei.

Hoe? Door je hele bedrijf te focussen op 4 thema’s en en 3 disciplines.

De 4 thema’s zijn:

 1. mensen (heb ik de beste mensen op de juiste plek, die de juiste dingen doen?)
 2. strategie (weten we waar we naartoe werken en wat ons ‘speelveld’ is?)
 3. uitvoering (hoe zorg ik voor een consistente kwaliteit in de dagelijkse operatie?)
 4. cash (hoe zorg ik ervoor dat we altijd voldoende liquiditeit hebben?)

De 3 disciplines zijn:

 1. werken met prioriteiten (iedereen in de organisatie weet op elk moment van de dag/week wat er gedaan moet worden en waarom)
 2. meten van kengetallen (iedereen kan objectief aangeven of het een goede dag/week/maand/jaar is geweest)
 3. het hebben van een strak overlegritme (om de prioriteiten en kengetallen te monitoren en bij te sturen).

Focus op cash

Deze masterclass verzorgt ScaleUp Company in samenwerking met CFO Capabel*. Ben je bekend met Scaling Up, dan weet je dat cash één van de vier beslissingsgebieden is. Op deze dag presenteert Peter Waterman van CFO Capabel hoe jij je cash positie blijvend verbetert, door het inzetten van (o.a.) de One Percent Tool. Wees voorbereid op een verhoogde liquiditeit na deze masterclass – Peter heeft jarenlange ervaring als CFO en financiële consultant, en hij vertaalt theorie moeiteloos naar werkbare acties. 

*Tijdens de masterclass zal Peter Waterman 2 x 1 uur presenteren.


Wat kun je nog meer verwachten tijdens deze dag?

In deze inspirerende masterclass komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • een concrete missie en visie definieer een onderscheidende strategie waarmee u wint;
 • een onderscheidende positionering– ontdek hoe je jezelf kunt onderscheiden in de markt;
 • werken met kernwaarden – maak kernwaarden en het bestaansrecht levend in uw organisatie, zodat uw medewerkers energie krijgen en uw cultuur een magneet wordt voor het aantrekken van de beste mensen;
 • magische merkbeloften – definieer heldere en ongewone merkbeloften die u onderscheidt van uw concurrenten en inspeelt op de kernbehoefte van uw klanten;
 • duidelijke jaar- en kwartaalfocus – ontdek de belangrijkste beslissingen die uw team nú kan nemen om draagvlak, reputatie en resultaten te verhogen en de onderscheidende strategie kan vertalen in wat het team nú te doen staat.
 • overlegritme dat werkt – creëer een overlegritme met dagelijkse -, wekelijkse -, maandelijkse -, driemaandelijkse- en jaarlijkse overleggen. Het ritme en de specifieke agendastructuur maken die overleggen zo effectief dat iedereen er naar uitkijkt;
 • de belangrijkste meetgetallen – kies de drie significante KPI’s (key performance indicators) en stuur uw bedrijf daarmee aan, dagelijks en wekelijks.

Voor wie is deze dag?

Dit programma is speciaal voor ondernemers en hun MT, van organisaties met minimaal 10 medewerkers, die groei verwachten in 2019 en dit met meer structuur en voorspelbaarheid willen doen. Door de samenwerking met CFO Capabel is er extra aandacht voor de Cash component van de Scaling Up methode.


Groeien = je comfortzone oprekken, binnen vaste structuur.

Ken je het woord ‘groeipijn’? Als je leert lopen, val je regelmatig en dat doet pijn. Als je leert trainen, heb je spierpijn. Dit geldt ook voor ondernemerschap: groeien komt altijd met groeipijnen. Of het nu om medewerkers gaat, productontwikkeling, of het nemen van financiële beslissingen.

Als je deze groeipijnen ervaart, is het fijn als je een structuur leert waarmee je hiermee kunt omgaan. Of, sterker gezegd: waarmee je leert om een organisatie neer te zetten die ook perfect werkt zonder jouw dagelijkse inbreng.

Wij bij ScaleUp Company zien groeien als een discipline. Een discipline die binnen een duidelijke structuur past, namelijk die van Scaling Up. Zie jij dit ook zitten voor jouw scaleup organisatie? Reserveer dan direct een plek via onderstaande button.

Wilt u zich direct aanmelden voor de Masterclass Scaling Up? Klik hieronder op ‘Reserveer een plek‘ en er wordt binnen 2 werkdagen contact met u opgenomen.


Wie verzorgen de masterclass?

Peter Waterman CFO Capabel

Peter Waterman is partner bij CFO Capabel en leert je tijdens deze masterclass tools om je cashpositie te verbeteren. Zijn organisatie CFO Capabel heeft als hoofddoel om de financiële organisatie van scaleups naar een hoger niveau te tillen. Dit doen ze door de inzet van financieel directeuren en controllers. Het concept van ‘Een CFO voor 1 dag’ staat centraal in de dienstverlening. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als financieel adviseur, waarbij hij zich de laatste jaren focust op scaleup organisaties. 

Bart van Nol is ondernemer, coach, investeerder en sinds 11 februari 2016 mede-ondernemer van ScaleUp Company. Zijn twee meest aansprekende successen zijn Pepperminds – dat met zijn aandeel groeide van 0 tot 20 miljoen euro omzet en 1200 medewerkers – en het ondernemers voor ondernemers netwerk van Oxfam Novib.


Wat zeggen anderen

Meer informatie

Voor wie

Dit programma is speciaal voor ondernemers en hun MT met minimaal 10 medewerkers, die groei verwachten in 2019 en dit met structuur en voorspelbaarheid willen uitvoeren.

De dag is gevuld van 09:00 tot 17:00 uur. U ontvangt gratis het boek Scaling up, Mastering the Rockefeller Habits 2.0 van Verne Harnish. Bereid u voor op een super inspirerende dag, waarin u hard aan de slag gaat!