Voorspelbaar en sneller groeien met Scaling Up / Rockefeller Habits.

Je wilt snel doorgroeien, zonder gedoe, maar met structuur en consistentie. Hier is een systeem voor.

Dit systeem heet Scaling Up / Rockefeller Habits*. Het is een besturingssysteem voor groeibedrijven richting en voorbij de 1 miljoen omzet. Deze wereldberoemde methodiek is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Verne Harnish, en het geeft je een vaste en consistente manier van werken, gericht op structuur en groei.

Hoe? Door je hele bedrijf te focussen op 4 thema’s en en 3 disciplines.

de 4 thema’s zijn:

 • mensen (heb ik de beste mensen op de juiste plek, die de juiste dingen doen?)
 • strategie (weten we waar we naartoe werken en wat ons ‘speelveld’ is?)
 • uitvoering (hoe zorg ik voor een consistente kwaliteit in de dagelijkse operatie?)
 • cash (hoe zorg ik ervoor dat we altijd voldoende liquiditeit hebben?)

de 3 disciplines zijn:

 • werken met prioriteiten(iedereen in de organisatie weet op elk moment van de dag/week wat er gedaan moet worden en waarom)
 • meten van kengetallen (iedereen kan objectief aangeven of het een goede dag/week/maand/jaar is geweest)
 • het hebben van een strak overlegritme(om de prioriteiten en kengetallen te monitoren en bij te sturen).

In één dag klaar voor groei

De unieke ééndaagse Masterclass Scaling Up (mastering de Rockefeller Habits 2.0, gebaseerd op het nieuwste boek van Verne Harnish) is het uitstekende startpunt voor versnelling van uw groei.

In deze inspirerende masterclass komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • een concrete missie en visie definieer een onderscheidende strategie waarmee u wint;
 • een onderscheidende positionering – ontdek hoe je jezelf kunt onderscheiden in de markt;
 • werken met kernwaarden – maak kernwaarden en het bestaansrecht levend in uw organisatie, zodat uw medewerkers energie krijgen en uw cultuur een magneet wordt voor het aantrekken van de beste mensen;
 • magische merkbeloften – definieer heldere en ongewone merkbeloften die u onderscheidt van uw concurrenten en inspeelt op de kernbehoefte van uw klanten;
 • duidelijke jaar- en kwartaalfocus – ontdek de belangrijkste beslissingen die uw team nú kan nemen om draagvlak, reputatie en resultaten te verhogen en de onderscheidende strategie kan vertalen in wat het team nú te doen staat.
 • overlegritme dat werkt – creëer een overlegritme met dagelijkse -, wekelijkse -, maandelijkse -, driemaandelijkse- en jaarlijkse overleggen. Het ritme en de specifieke agendastructuur maken die overleggen zo effectief dat iedereen er naar uitkijkt;
 • de belangrijkste meetgetallen – kies de drie significante KPI’s (key performance indicators) en stuur uw bedrijf daarmee aan, dagelijks en wekelijks.

Voor wie is deze dag?

Dit programma is voor ondernemers en hun MT, van organisaties met minimaal 10 medewerkers, die groei verwachten in 2020 en dit met meer structuur en voorspelbaarheid willen doen.

Let op: deelname is vanaf 2 personen. Heb je nog geen management team, raden we aan een interne leider mee te nemen. Tijdens de workshop ga je aan de slag met belangrijke strategische keuzes.


Groeien = je comfortzone oprekken, binnen vaste structuur.

Ken je het woord ‘groeipijn’? Als je leert lopen, val je regelmatig en dat doet pijn. Als je leert trainen, heb je spierpijn. Dit geldt ook voor ondernemerschap: groeien komt altijd met groeipijnen. Of het nu om medewerkers gaat, productontwikkeling, of het nemen van financiële beslissingen.

Als je deze groeipijnen ervaart, is het fijn als je een structuur leert waarmee je hiermee kunt omgaan. Of, sterker gezegd: waarmee je leert om een organisatie neer te zetten die ook perfect werkt zonder jouw dagelijkse inbreng.

Wij bij ScaleUp Company zien groeien als een discipline. Een discipline die binnen een duidelijke structuur past, namelijk die van Scaling Up. Zie jij dit ook zitten voor jouw scaleup organisatie? Reserveer dan direct een plek via onderstaande button.

Wilt u zich direct aanmelden voor de Masterclass Scaling Up? Klik hieronder op ‘Reserveer een plek‘ en er wordt binnen 2 werkdagen contact met u opgenomen.


Wie verzorgen de masterclass?

Verne Harnish

Verne Harnish is de founder van de Scaling Up methodiek, wat is uitgegroeid tot ’s werelds meest gebruikte organisatiesysteem voor scaleups. Hij is auteur van wereldwijde bestsellers, met de twee bekendste ‘Scaling Up’ en ‘Mastering The Rockefeller Habits’. Tevens is Verne founder van Entrepreneurs’ Organization, en van het gerenommeerde opleidingsinstituut Gazelles International.

Bart van Nol

Bart van Nol (1976) is ondernemer, coach, investeerder en CEO van ScaleUp Company. Dat is een aanwinst, want alles dat Bart aanraakt blijkt te groeien. Zijn twee meest aansprekende successen vindt hij Pepperminds (dat met zijn aandeel groeide van 0 tot 20 miljoen euro omzet en 1200 medewerkers) en het Ondernemers voor Ondernemers netwerk van Oxfam Novib opgericht.

Mirik

Mirik Castro is een alleskunner qua Scaling Up. Opgeleid bij Boston Consulting Group, heeft Mirik later met zijn Holland Turnaround meerdere scaleups geholpen aan het verbeteren én schaalbaar maken van hun business model. Tevens is Mirik (samen met zijn broer) mede-eigenaar van Simgas, waarmee hij biogas- en bio-sanitaire systemen levert aan klanten in (sub) tropische regio’s. Mirik’s specialismes liggen vooral in strategie en executie, waarbij hij veel ervaring heeft in procesoptimalisatie en schaalbaar werken.

Meer informatie

Voor wie

Deze Masterclass is voor scaleup organisaties vanaf 10 medewerkers. Let op: deelname is vanaf 2 personen. Heb je nog geen MT, raden we aan een interne leider mee te nemen. Heb je wel een MT meld dan het hele team aan voor maximaal resultaat.

De dag is gevuld van 09:00 tot 17:00 uur. U ontvangt gratis het boek Scaling up, Mastering the Rockefeller Habits 2.0 van Verne Harnish. Bereid u voor op een super inspirerende dag, waarin u hard aan de slag gaat!