Een onderneming is zo goed als de mensen die er werken. De A-player methodiek kijkt naar mensen over twee assen. Productiviteit zien wij als een optelsom van succesvol uitgevoerde activiteiten en behaalde resultaten. De andere as gaat over de cultural fit. Hoe presteert iemand binnen de werkcultuur en kernwaardes? De medewerkers die op beide assen het verschil maken voor de organisatie zijn de A-spelers.  Een bedrijf is alleen maar gezond, wanneer daar genoeg van rondlopen. Veel bedrijven hebben echter veel te weinig A-players. Wat zijn de redenen waarom een bedrijf te weinig A-players heeft?

  • Er worden geen A-players aangenomen. Je neemt genoegen met B- of zelfs C-players, want je hebt haast of denkt dat je kunt bijsturen of neemt aan ‘op goed gevoel’. Hoe dan ook: je werving- en selectieproces werkt niet goed. 
  • Elk groeiend bedrijf verandert. Ook in cultuur. Bedrijven tot 10-25 medewerkers hebben hier veel last van. Daarna wordt de cultuur steeds stabieler. Iemand die als A-player is binnengekomen, kan buiten de boot vallen als het bedrijf groeit. Een A-player van het eerste uur kan zo langzaam afglijden.
  • A-players lopen weg. A-players lopen vooral weg als de C- en D-players mogen blijven.

Hoe kun je het percentage A-players in je organisatie verhogen?

Door je bewust te worden wat een A-player is en hoe je die kunt werven maak je het wervings- en selectieproces onmiddellijk beter. Door steeds inzicht te hebben in wie A-player is en wie niet kun je acties ter verbetering plannen en nemen voor alle spelers. Dat is werken ‘aan’ je bedrijf. Neem er de tijd voor, want het betaalt zich terug. Niets is zo leuk én winstgevend als groeien met A-players!

Na deelname aan de A-player Company Sprint:

  • Weet je hoe je de A-player methodiek kan toepassen in je hele employee journey. Van werving & selectie tot en met het doorontwikkelen van je huidige personeel
  • Heb je daar al in de praktijk mee geoefend, en heb je samen met leiders en managers van andere scaleups geleerd
  • Kun je met onze tools aan de slag om de methodiek verder te implementeren in je organisatie
  • Is het voor jou duidelijk wie jouw A-players zijn, wie dat niet zijn en wat je daar mee kan en wil doen
  • Heb je er vertrouwen in dat jullie het percentage A-players in je organisatie hierdoor kunnen laten groeien

Direct aanmelden voor deze A-player Company Sprint?

Klik hieronder op ‘Reserveer een plek‘ en er wordt binnen 2 werkdagen contact opgenomen.


Wie verzorgt deze A-player Company Sprint? 

Bart van Nol

Alles dat Bart van Nol (1976) aanraakt, lijkt te groeien. Die kwaliteit zet hij in als ondernemer, coach, investeerder en CEO van ScaleUp Company. Zijn twee meest aansprekende successen vindt hij Pepperminds (dat met zijn inbreng groeide van niks naar 20 miljoen euro omzet en 1.200 medewerkers) en het oprichten van het Ondernemers voor Ondernemers netwerk van Oxfam Novib.

Meer informatie

Voor wie

Deze Sprint is voor scaleup organisaties vanaf 10 medewerkers. Let op: deelname is vanaf 2 personen.

Dag 1: 9:00 – 17:00 (incl. lunch, borrel)
Dag 2: 13:00 – 17:00 (incl. borrel)

Je ontvangt gratis het boek Who van Geoff Smart. Bereid je voor op super inspirerende dagen, waarin je hard aan de slag gaat!