Een tijdloze scaleup

De reden waarom het boek en de methodiek Scaling Up populair blijft, is omdat het tijdloos is. De 4 thema’s mensen, strategie, uitvoering en cash zijn over 100 jaar nog steeds relevant voor scaleup bedrijven. Hetzelfde geldt voor de 10 Rockefeller Habits; deze zijn ook over 100 jaar nog relevant.

Jouw scaleup kan veel leren van het boek Scaling Up – natuurlijk van de inhoud, maar vooral van het feit dat het tijdloze thema’s behandelt en hierdoor succesvol blijft.

In plaats van je te richten op tijdelijke problemen van je klanten, of van je medewerkers, zoek naar de thema’s die blijvende waarheden zijn. Een simpel voorbeeld is een software bedrijf die continu nieuwe features bouwt, gebaseerd op tijdelijke wensen van hun klant. Dit is OK wanneer je een feature bouwt die een tijdloze waarheid raakt. Dit is niet OK wanneer ze na een paar maanden de feature niet meer nodig hebben.


Start met het oplossen van een tijdloos probleem.

De beste scaleups hebben in hun positionering en propositie een kraakhelder, TIJDLOOS probleem benoemd dat zij willen oplossen. Om het verschil tussen tijdloos en tijdelijk aan te duiden, hier een voorbeeld:

‘Wij genereren meer Facebook volgers’.
Dit is een tijdelijke propositie. Er is geen zekerheid dat Facebook over 5 jaar nog bestaat. Hetzelfde geldt overigens voor alle social platformen.

‘Wij genereren meer volgers op de voor jou relevante social platformen.’
Dit is een (meer) tijdloze propositie. We kunnen namelijk de sterke aanname doen dat zolang internet bestaat, er sociale platformen zijn.

Wanneer je nieuwe producten lanceert, koppel deze dan altijd aan tijdloze problemen. Dit is een uitstekende manier om je productaanbod toekomstbestendig te maken.

Enkele tijdloze thema’s zijn (voorbeeld):

  • Meer geld
  • Minder stress
  • Meer vrijheid
  • Meer controle
  • Meer aanzien / status
  • Gezondheid

Tip: maak samen met je MT een lijst van tijdloze problemen / aspiraties die jouw klanten hebben, waar jouw product op aansluit.


Past het toe op andere bedrijfsonderdelen.

Misschien het belangrijkste onderdeel om het concept van tijdloze problemen toe te passen, zijn je medewerkers. Ga niet mee met elke nieuwste theorie als het gaat om het organiseren van je team. Kies je voor iets nieuws (bijvoorbeeld Holacracy), focus je dan altijd op de tijdloze thema’s die je medewerkers wensen. Dit zijn bijvoorbeeld: autonomie, groei, feedback over voortgang, etc. Deze thema’s zijn generatie-overstijgend. Natuurlijk is er een verschil per generatie over welk thema belangrijker is – maar een goed gekozen tijdloos thema geldt voor elk individu. Ongeacht leeftijd of achtergrond.

In onze vorige ScaleUpdate adviseerden we om je in 2019 te focussen op het versimpelen van je bedrijf (zie het artikel ‘Lichter ondernemen in 2019’). Het idee van tijdloze waarheden sluit hier perfect bij aan. Het versimpelt namelijk alles wat je doet, omdat veel keuzes automatisch afvallen.

Succes en dank voor het lezen.

ScaleUp Company