Dubbel winstgevende klanten

Welke klanten kies jij? Het was een vraag tijdens een recente masterclass. “Daar waar het geld zit”, was het antwoord. Winstgevende klanten. Ontdek waarom dit maar het halve antwoord is! 

Vier doelgroepen stonden op het lijstje van de ondernemer. Hij had de gevraagde oefening keurig gedaan. “Kun je daar een prioriteit aangeven?”, vroeg ik nieuwsgierig. Na wat gekras en geschuif stonden de vier doelgroepen in een iets andere volgorde. De ondernemer vertelde dat hij prioriteiten stelde op basis van de winst die hij kan maken. Bovenaan pronkte de meest winstgevende doelgroep.

“Vind je die bovenste doelgroep ook de leukste?”, vroeg ik. De ondernemer keek mij verbaasd aan. “Natuurlijk! Want daar zit het geld!”. Ik liet nog niet los. “Is dat ook de doelgroep waar je het meest blij van wordt?”. Het duurde even voordat de vraag duidelijk werd. Ongemakkelijk geschuif op zijn stoel. “Nee”, aarzelde de ondernemer. “Dat is de tweede doelgroep in rij”. Hij vertelde met enthousiasme over de projecten die hij al deed voor die doelgroep.

Daarna werd hij stil. Bedachtzaam. En besluitvaardig! Hij wisselde plaats 1 en 2 om. En keek tevreden.

“Klanten moet natuurlijk economisch winstgevend zijn”. “Maar zeker ook energetisch winstgevend”.

Wijze woorden!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

ScaleUp Company