Democratisch ondernemen

Jaren geleden zat ik in zo’n positie als ondernemer. Ik had een een duidelijke visie over internationalisatie. Mensen haakten aan, maar er was ook veel bezorgdheid en ongeloof. Wat ik wilde was dat iedereen mee discussieerde en besloot. Tijdens een avondsessie besloot ik te stemmen.

“Gaan we met Hi-Spex internationaal of niet?”. Niemand kon de gevolgen overzien van welke keuze we ook zouden maken. Ik zei natuurlijk “Ja!”. Ik vergat te vertellen bij hoeveel stemmen ons ‘referendum’ geldig zou zijn. De spanning was te snijden… Achteraf besef ik me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad. Iedereen zei “Ja”. Sommige overtuigd, sommige aarzelend. Ik ben door het oog van de naald gekropen. En ik besloot het nooit, nooit meer zo aan te pakken. Wat ik wel leerde waren drie gouden inzichten.

Die avond leerde ik hoe ik medewerkers mee kon krijgen. Drie inzichten die ik later verder uitgewerkt heb:

  1. visie is het domein van de ondernemer. Ondernemers kunnen ver vooruit kijken. Zijn de verkenner van de organisatie. Het is een talent die ons zo gemakkelijk afgaat, dat we denken dat iedereen strategisch kan denken. Althans, dat dacht ik jarenlang. Tot een test mij duidelijk maakte dat een visie formuleren een bijzondere kwaliteit is. Het is de kwaliteit van de ondernemer en hier mag de ondernemer best een beetje dictatoriaal zijn. Niet teveel natuurlijk, maar zeker niet te democratisch. Anders verwatert een mooie visie in een compromis van beperkingen. “Maar hoe dan…?”
  2. cultuur is van iedereen. De ondernemer is de eindverantwoordelijke voor de cultuur in zijn bedrijf. Hij bewaakt de ontwikkeling van de cultuur. Hij is bij elke aanname van een nieuwe medewerker betrokken. Hij vertelt veel kernwaarde-verhalen. Maar de ondernemer is niet dictatoriaal. Sterker nog: hij nodigt iedereen uit om mee te bouwen aan de cultuur. De cultuur is van iedereen. De ontwikkeling en bewaking ligt bij de ondernemer. Met bedrijven hebben we cultuursessies gedaan met honderden medewerkers met duurzame resultaten. Het project is geïnitieerd door de ondernemer. Het resultaat is van iedereen.
  3. oplossingen zijn van medewerkers. In dit domein zie ik vaak ondernemers excelleren. Ondernemers zijn goed in het verzinnen van oplossingen en frustreren daarmee medewerkers. Oplossingen zijn nu net het domein van de medewerkers. De ondernemer betrekt zijn medewerkers door hun vrijheid in het bedenken van oplossingen te gunnen. Natuurlijk wel met het juiste kader. Ik schreef hier eerder een artikel over (De Yesable Proposal).

Weet als ondernemer waar je kracht ligt. Weet waar de kracht en groei van medewerkers ligt. Wees democratisch wanneer dat kan en dictatoriaal als dat moet. Maar een referendum… nee, dat doe ik nooit meer!

Bewaren

ScaleUp Company