Delegeren voor gevorderden

Je bedrijf groeit. Je neemt nieuwe mensen aan. Als ondernemer moet je nu leren delegeren.

Delegeren is anderen vragen werk voor je te doen. De kunst daarbij is dat de ander het leuk vindt om te doen. Bonus als die ander het beter doet dan je het zelf zou doen – hoe cool zou dat zijn? Dit betekent namelijk dat jij minder hard hoeft te werken terwijl de resultaten beter zijn! Dit is het ultieme delegeren en dat kun je leren.

Maar begin bij het begin: delegeren voor beginners!

Winnend delegeren

Veel ondernemers zijn een fantastische fontein van oplossingen. Dat lijkt prachtig, maar frustreert groei. Waarom? Stel je wilt je office manager vragen om een hotelkamer te boeken voor je eerstvolgende reis naar Barcelona. Je kijkt alvast welk hotel je het leukst vindt. Het W Hotel! Lekker dicht bij de stad voor een borrel en bij het strand om hard te lopen. Je weet ook dat direct via de website boeken vaak voordelen geeft. Dus… je vraagt je PA: “wil je voor mij een “Faboulous Sky” kamer boeken met ontbijt bij het Hotel W in Barcelona, van 4 tot en met 9 augustus.

En je PA gaat voor je aan het werk. Gewoon een klusje. Niemand leert, niemand groeit. En erger nog… stel je voor… het W hotel is plotseling vol! Wat nu? De medewerker kan het klusje niet uitvoeren en legt het dus bij je terug. Je zucht en surft naar booking.com.

Dit kan beter

Door criteria mee te geven. Criteria kunnen bijvoorbeeld zijn: dicht bij centrum, goed kunnen hardlopen, max. budget € 500 per nacht en ik heb rewards kaarten van deze hotels. De medewerker mag zelf de beste oplossing kiezen. Dat kan het W hotel zijn, maar als die vol is kan het Arts Hotel een prima alternatief zijn. Je geeft de medewerker verantwoordelijkheid criteria mee te geven in plaats van een oplossing. Als het ene hotel vol is, dan zoekt zij voor je verder. Zeker als je slimme criteria meegeeft (‘en jij zou het voor jezelf boeken’), dan kun je verzekerd zijn van verrassende oplossingen.

Dat heet loslaten. Zo kom je nog eens op plaatsen die je zelf niet zou bedenken.

Delegeren voor gevorderden

Als je taken en opdrachten goed kunt delegeren, dan is het tijd om verantwoordelijkheidsgebieden te delegeren. Werkt in principe hetzelfde, maar verwacht meer van de medewerker en van jou. Je moet nu nog duidelijker zijn! De stappen om verantwoordelijkheid succesvol te delegeren zijn:

  1. geef een verandervisie. Een verandervisie is jouw visie in een ‘van … naar …’ statement. Stel je delegeert de verantwoordelijkheid over sales. Tot dusver deed je dat zelf en het moet beter. Jouw verandervisie kan zijn: “van productgericht verkopen naar klantgericht verkopen”. Dat is de opdracht die je meegeeft.
  2. je stelt alle criteria op. Denk aan: dit is het door aandeelhouders goedgekeurde budget, we verkopen alleen maar aan kernklanten, je krijgt de bevoegdheid om zonder overleg tot 10% korting te geven. Je maakt je lijst met criteria compleet. Dat kost tijd en energie, maar als de lijst niet compleet is delegeer je maar half.
  3. je stelt een communicatie- en rapportageritme voor. Je komt met de medewerker frequentie, inhoud en meten van de voortgang overeen. Met welke getallen meten we voortgang
  4. de medewerker gaat aan de slag. Jullie communiceren, leren, groeien, sturen bij.

Dit werkt. Tenzij de ondernemer in de grootste valkuil stapt. Wat dat is? Het laatste criterium op de criteriumlijst moet zijn: “Beste medewerker, als jouw werk binnen dit kader van criteria past en de verandervisie ondersteunt, dan zal ik mij er niet mee bemoeien”. Dat heet loslaten voor gevorderden.

De overdracht van verantwoordelijkheid moet expliciet zijn. Wacht tot de medewerker zegt: “Ja, ik neem de verantwoordelijkheid op deze wijze aan”.


Als jij als ondernemer een A-speler bent én je medewerker is een A-speler, dan is dit de enige duurzame manier om te groeien. A-spelers zijn medewerkers die in de cultuur passen en die presteren. Dit zijn de medewerkers met wie je bedrijf verschil maakt. Weten hoe je meer A-spelers werft, boeit en bindt? Overweeg onze A-player sprint. Niets is zo fijn als moeiteloos groeien! 

ScaleUp Company