De ondernemer op zomervakantie

Ondernemers permitteren zich vaak minder vakantie dan ze nodig hebben. Althans, dat hangt vooral af van de groeifase waarin hun bedrijf zit. Elke organisatie loopt door dezelfde vijf groeifases. In elke groeifase heeft de ondernemer een andere rol. En gedraagt de ondernemer zich anders op zomervakantie.

Laten we eerst kijken wel vijf groeifases er zijn.

Deze vijf groeifases

  1. de startup-fase (1-10 medewerkers): het idee wordt in de markt getest en de eerste verkopen vinden plaats. Alles draait om de ondernemer, heel veel energie en heel veel flexibiliteit. De ondernemer is het ‘manusje van alles’.
  2. de rollercoaster-fase (10-25 medewerkers): vieren van successen, de ondernemer geeft gas en gaat meer meewerkend voorman zijn. Meer medewerkers haken aan en de organisatie rent achter alle kansen aan op zoek naar meer succes. De ondernemer heeft nog vele rollen, maar de minder leuke rollen is hij nu kwijt.
  3. de puberfase (25-50 medewerkers): de ondernemer zet zijn eerste MT op, afstemmingsproblemen vergen formele interne processen, maar omzet en winst groeien. De ondernemer beperkt zich nog maar tot 3-4 rollen, vaak sales, marketing en finance.
  4. de scaleup-fase (50-150 medewerkers): het MT functioneert (eindelijk!) en op alle cruciale posities binnen de organisatie zitten goede professionals. De ondernemer heeft vaak nog maar één of twee rollen.
  5. de flow-fase (> 150 medewerkers): de organisatie bereikt een goed evenwicht tussen flexibilteit (innovatie) en voorspelbaarheid (processen en systemen). De ondernemer kan kiezen voor één rol. Welke rol gaat bij kiezen?

Maar hoe gaat de ondernemer nu op vakantie?

  • startup-fase: de ondernemer doet nog allerlei kleine dingetjes voor klanten en maakt snel nog wat af. Aan de keukentafel van het vakantie-appartement. Zijn motto: “De klant kun je toch niet laten zitten?”
  • de rollercoaster-fase: de ondernemer belt vanaf het strand vaak met kantoor om nog even met de medewerkers af te stemmen. Of zelfs de boel op afstand te redden. Hij verzucht: “Snappen ze het nu echt niet?”
  • de puberfase: leest in het vliegtuig boeken en raakt geïnspireerd en krijgt veel ideeën, die hij onmiddellijk omzet in mailtjes naar kantoor. Hij neemt aan: “Ik heb toch goede mensen aangenomen, dus dan kunnen ze er nu alvast mee aan de slag!”.
  • de scaleup-fase: vanaf een luie hangmat beantwoordt deze ondernemer twee YESables over urgente kansen, korte telefoontjes met “Goed idee en denk hier aan (meer coachend)”. Ontspannen en tevreden over de nieuwe kansen die gepakt worden terwijl hij er niet is.
  • de flow-fase: deze ondernemer heeft maar één contact met kantoor. Een werkmailtje naar zijn PA om de terugvlucht vier dagen later te zetten. Want het zo’n fijne vakantie en de ondernemer rust uit en laadt zich op om bij terugkomst weer te knallen.

Hoe ga jij dit jaar op zomervakantie? Hoe dan ook – fijne vakantie! (En wil je 12 tips voor een ongestoorde vakantie? Lees dan het blogartikel dat ik vorig jaar schreef: Opladen is loslaten)

Bewaren

ScaleUp Company