De kunst van het bloeien

Groeien. Welk bedrijf wil dat niet? Aggressieve groeiscenarios lijken aantrekkelijk, zeker voor investeerders en aandeelhouders. Maar het is onnatuurlijk en brandt je bedrijf af. Want groeien kan niet zonder bloeien.

Lineaire groei is uit
De tijd dat bedrijven alleen maar kunnen groeien is voorbij. De plannen waren altijd zeer optimistisch. Zij gingen vaak uit van lineaire groei. Elk jaar 20% erbij. Maar even vaak werd zelfs een meer agressieve groei voorspeld. Het hockeystick effect. Zoals bij het nu in surseance verkerende iCentre. Goed idee, maar de groei trok het hart uit het bedrijf. Op de tekentafel kan groei zo werken. Maar de natuurlijke wetten dicteren anders. Maar wat mist er dan?

Bloeien
Groeien kan niet zonder bloeien. In de natuur bestaat geen lineaire groei. Laat staan hockeystick-scenarios. Alles oscilleert. Steeds een groeispurt, dan rust. Om klaar te zijn voor de volgende groeispurt. Neem de vier seizoenen. Lente, zomer, hefst, winter. Groei, Bloei, Oogst, Rust. Bloeien is cruciaal voor een gezonde groei. Gezond groeien kan niet zonder bloeien. Maar hoe doe je dat?

Twee praktische bloei-ideeën
Bloeien kun je prima praktisch maken. Al geruime tijd boeit het praktisch maken van bloeien naast groeien. Twee voorbeelden waarmee ik veel goede ervaringen heb:
successen vieren Stil staan bij successen en die bewust vieren. Niet gelijk door rennen. Een jaar of tien geleden haalden we een opdracht binnen van een belangrijke speler in onze branche binnen. We hadden er ook alles aan gedaan, geen moeite getroost. We wonnen de opdracht van grote gerenommeerde bedrijven. In plaats van te vieren gaven we elkaar een high five en zeiden: “Zo, nu direct op jacht naar de grootste in de branche”. Direct door rennen leidt tot een burnt-out van je organisatie.
rustkwartalen Mijn bedrijven zijn altijd supercreatief geweest. Aan ideeën geen gebrek. Aan praktische implementaties overigens ook niet, alhoewel die wel eens langer duurden of niet afkwamen. Toen hebben we een rustkwartaal ingevoerd. In het vierde kwartaal van het jaar brengen we geen nieuwe ideeën op tafel. We maken af waarmee we begonnen zijn. Het is onvoorstelbaar hoeveel rust een rustkwartaal geeft. En hoeveel energie dit genereert door humor. “Oeps, hoor ik daar een idee? Nu niet!”. Naast rust en afgemaakte projecten ontdekten we nog een belangrijk effect. De kwaliteit van de ideeën waren het volgend kwartaal beduidend beter. Een betere basis voor groei kun je niet bedenken. Als resultaat van bloei.

Welke praktische aanpak zou jouw bedrijf kunnen laten bloeien?

ScaleUp Company