De keerzijde van Rockefeller Habits

Rockefeller Habits. We zijn er enthousiast over. We hebben er zelf uitstekende resultaten mee geboekt. We kennen honderden groei-ondernemers die baat hebben bij Rockefeller Habits. Maar kent Rockefeller Habits dan helemaal geen minpunten?

Rockefeller Habits is een groeimethodiek voor snelgroeiende organisaties. Het is een gestructureerde en resultaatgerichte methodiek. Rockefeller Habits maakt de strategie helder en brengt alle medewerkers op dezelfde pagina (letterlijk!). Verder maakt Rockefeller Habits groei en blokkades voor groei transparant. Dus een prima tool voor bedrijven vanaf zo’n 10 medewerkers die groeien als kool. Of die ambitie hebben.

Maar is er dan werkelijk geen zwak puntje?

Rockefeller Habits heeft twee zwakke punten…

  • Externe marktoriëntatie ontbreekt. Je kunt een perfect One Page Strategic Plan (OPSP) maken. Dat klinkt als een klok. Maar elk realiteitsbesef kan zomaar missen. Een prachtig plan zonder externe validatie. Want bij Rockefeller Habits hoef je niet naar buiten toe. Klant-, markt- en concurrentie-analyse zit niet in Rockefeller Habits. De tools van Value Proposition Design werken prima in combinatie met Rockefeller Habits. Ook Lean Startup vult prima aan. Ondanks de naam ook prima toepasbaar voor scale-ups.
  • Integratie met waan van de dag mist. Vanuit de grote ondernemersdroom (de BHAG) plan je tot concrete kwartaaldoelen (de rocks). Een ‘top-down’ planning die in de praktijk prima werkt. Maar… vanaf kwartaaldoel tot de dagelijkse waan van de dag mist. Hoe kun je kwartaaldoelen halen als je continu brandjes moet blussen? Hoe kun je je bedrijf verbeteren als je geen rust hebt vanwege de dagelijkse chaos? De oplossing ligt in een andere tool. GTD ofwel Getting Things Done van David Allen. GTD werkt prima samen met Rockefeller Habits.

…en één bijwerking – pas op!
Rockefeller Habits maakt je bedrijf transparant. Iedereen weet precies wat er speelt. Wat er goed gaat. Maar ook wat er niet werkt. Zwakke plekken worden zichtbaar. Voordat je met Rockefeller Habits werkte kon je om die zwakke plekken heen lopen. Nu moet je er iets mee. Op korte termijn lijkt het een negatieve bijwerking. Er is extra werk aan de winkel. Achterstallig onderhoud wordt zichtbaar. Zoals die ondernemer met ongeveer 30 medewerkers die erachter kwam dat niemand in zijn MT geschikt was. Hij schrok enorm van deze eye-opener. Op slag was duidelijk waarom zijn bedrijf al drie jaar niet meer groeide. Maar op langere termijn kan deze transparantie zomaar positieve bijwerkingen hebben.

Maak Rockefeller Habits nóg waardevoller voor je bedrijf door de keerzijde van Rockefeller Habits te kennen! Houd rekening met deze twee zwakheden en deal met de bijwerking. En geniet van groei!

Bewaren

ScaleUp Company