De diepere betekenis van puntige veterschoentjes

Regelmatig zie ik dat klanten verward zijn. Door de enorme keuzemogelijkheden die zij tegenwoordig hebben. Maar ik had me nooit zo gerealiseerd dat klanten ook verveeld kunnen zijn. Hoe verveeld zijn jouw klanten eigenlijk?

Drie synchrone gebeurtenissen
Drie opvallende gebeurtenissen trokken mijn aandacht de afgelopen twee weken. Allereerst kwam ik mijn scriptie tegen van drie jaar geleden over zingeving op de werkvloer. Ik bladerde het nog eens door en verwonderde mij over de conclusie. Van de 30 clienten die ik had, waren er 2 met “echte” werkgerelateerde problemen (zoals ontslag). De andere 28 hadden een onrustig en onbevredigd gevoel over hun werk, maar zo op het eerste gezicht leek er niets aan de hand. Leuke mensen, leuke banen, leuke vrienden, en toch… dat gevoel…

Vorige week zat ik bij een event aan tafel met twee mensen die voor een non-profit organisatie werkten. Zij vertelde over hun werk en het viel mij op hoe mechanisch, passieloos en misschien zelfs verveeld dat ging. Toen ik dat vroeg, bevestigden zij dat ook wel. Maar ja, hypotheek he? En het gemak van de werk vlak bij huis!

Afgelopen dinsdag wachtte ik op de nieuwe en supermoderne luchthaven van Barcelona op mijn terugvlucht naar Amsterdam. Tegenover mij zat een groepje van vijf Nederlanders, vier vrouwen en één man. Gemiddelde leeftijd. Verder eigenlijk niet bijzonder. Totdat een vrouw vertelde over de aanschaf die zij zojuist in de taxfree shop had gedaan. Geïllustreerd met de verworven goederen vertelde zij het verhaal achter een blauwe bloes, een grijze broek en… puntige veterschoentjes. Waar het verhaal over bloes en broek nogal vlak was, vertelde zij met veel verve over die puntige veterschoentjes. Hoe lang zij niet al zocht, hoe blij ze was dat ze die nu eindelijk gevonden had en vooral wat voor een fantastische deal het was.

“Wat is de diepere betekenis van puntige veterschoentjes in het grotere geheel?”, zo vroeg ik mij af. Hoe zou het leven van deze mevrouw er over pakweg 20 jaar uitzien? Zouden de puntige veterschoentjes dan ècht verschil hebben gemaakt? Wat zou er gebeurd zijn als ze die puntige veterschoentjes nooit had gevonden?

Verveling
Op de terugweg verveelde ik mij geen moment met al deze vragen. En ging op zoek naar de betekenis van verveling. Wikipedia geeft meer informatie. Verveling is een onaangenaam gevoel van lusteloosheid, van desinteresse, van hangerigheid, grenzend aan ergernis. Verveling treedt op als alle dingen die leuk en interessant zijn om te doen niet kunnen of niet mogen, en men toch geen zin heeft om niets te doen. Verveling kan het gevolg zijn van een gebrek aan prikkels, of van prikkels die als saai, eentonig of repetitief ervaren worden.

Verveling is een gevoel. Niet meer en niet minder. Net zoals verdriet, boosheid, blijheid en irritatie. En geluk.

Er zijn twee soorten verveling. De eerste is een futloze landerigheid, het nergens zin in hebben, een gebrek aan energie dat vaak resulteert in gapen en slaperigheid. De tweede soort van verveling is meer een verlangen naar prikkels, naar sensaties: een gefrustreerde radeloosheid, het niet weten wat te doen, een ongedurigheid die kan resulteren in baldadigheid of zelfs vandalisme.

Verlangen
Waarom ontstaat verveling? “Verveling is het verlangen naar verlangens”, schrijft Tolstoi ergens in Anna Karenina. Het niet meer zicht hebben op een doel, op waar je het nu werkelijk voor doet, een visie, de betekenis van jou in het grotere geheel. Dat zich al vaak heel simpel uit. Als ik een hardloopwedstrijd in het vooruitzicht heb train ik fanatieker dan wanneer ik dat niet heb. Ik train dan wel, maar minder fanatiek en met minder inspiratie. De visie, de betekenis, geeft de prikkels om de dingen te doen en schept de context waarin we weten wat we moeten doen en wat we moeten kopen. Visie geeft energie en verdrijft de mist van verveling.

Verveelde klanten
Wat betekent dit voor klanten? Tegenwoordig worden klanten overspoeld door prikkels. Reclame-boodschappen, BLOGs, Twitter, mobiele telefoon… De mind is “always on”. We weten alles en we zijn van alles op de hoogte. Vooral over wat anderen overkomt.

Ondertussen is onze maatschappij en ons leven steeds beheersbaarder geworden. We kunnen ons verzekeren tegen groter en kleiner leed en we hebben als klant machtig veel garantie-mogelijkheden. Een vertraagde vlucht kan meer geld opleveren dan we voor het ticket betaald hebben. Raar toch? Je gaat bijna hopen dat je niet op je vakantie-adres aankomt…

De materiële welvaart is de afgelopen vijftig alleen maar toegenomen en materiaal ontbreekt ons aan niets. Uit onderzoek blijkt dat het geluksgevoel daarmee geen gelijke trend heeft gehouden en zelfs achterblijft. We hebben voldoende geld maar geen doel meer, lijkt het wel. Daarom puntige veterschoentjes?

En wat betekent dat voor jou?
Waar leidt dit toe? Ik weet het nog niet. In ieder geval voor mij een zoektocht naar zin. Naar betekenis. Er toe willen doen. Verschil maken. In mijn leven en in mijn bedrijf. En voor mijn klanten.

En hoe is dat voor jou? En voor jouw klanten?

Hoe verveeld ben jij? Hoe verveeld zijn je klanten? Wat beteken jij voor je klanten? En wat zijn jouw puntige veterschoentjes?

ScaleUp Company