Dagelijkse getalletjes

Dagelijkse getallen

Elke dag contact. We wisselen informatie uit. Zo beperkt mogelijk en tot zo veelzeggend mogelijk. Daarom hebben we een aantal sleutelgetallen gedefinieerd. Deze zogenaamde KPI’s geven alle informatie over hoe het met Refresh gaat. Veel informatie uit weinig gegevens.

KPI’s
Tijdens de daily huddle wisselen we kort de getalletjes uit waarvoor wij verantwoordelijk zijn. Kort, want we discussiëren er niet over. Voor de daily huddle bereidt iedereen zijn of haar eigen getalletjes voor. Even opzoeken, kost weinig tijd, maar we zijn er wel mee bezig.

Welke KPI’s gebruiken wij tijdens de daily huddle? Wij gebruiken twee sets van KPI’s, voor elke directeur één.

Set 1:

  • aantal lopende klantprojecten
  • aantal projecten die ‘unsmiled’ zijn (dat is onze subjectieve waardering voor projecten waarbij we beneden klantverwachting presteren)

Set 2:

  • actuele bankstand
  • omzet vanaf de 1e van de maand tot het moment van de daily huddle
  • debiteurenstand op dat moment

Daarnaast gebruiken we nog een bijzondere KPI, namelijk sales points. Dat is een apart artikel waard, dat we volgende week publiceren.

Maar… zo’n kleine organisatie als Refresh, waarom zou je elke dag deze getalletjes oplepelen als er toch steeds relatief weinig veranderd. Want het zal ongetwijfeld zo zijn dat getalletjes een paar dagen achtereen hetzelfde zijn? Dan kun je ze toch beter overslaan? Nee!

Informatie, trends en aandacht
KPI’s geven veel informatie. Ze vertellen hoe het gaat met de organisatie. Maar KPI’s brengen meer. Als eerste geven ze een trend weer. Statistisch gezien kun je uit zes getallen op een rij een trend herleiden. Maar veel belangrijker nog is dat er binnen de organisatie aandacht bestaat voor die getallen. En onze ervaring is wel dat waar aandacht voor is ook daadwerkelijk groeit.

KPI’s kiezen
KPI’s kies je die veelzeggend zijn voor jouw organisatie. Voor een service-organisatie zal dat anders zijn dan voor een handelsorganisatie. Daarnaast kies je ook alleen die getallen die voor jouw organisatie van belang zijn. Het kan dus zijn dat getallen soms veranderen, dat je een kwartaal lang andere getallen meet of dat je besluit dat een bepaald getal niet meer actueel is. Of juist een ander getal weer wel. De definitie van de getallen maakt niet zoveel uit, als die maar consistent is. Een goede bron voor KPI getallen is de website KPIlibrary.com.

Dit artikel is een vervolg op het artikel Elke dag telefonisch vergaderen. Het uitgangspunt is zoveel mogelijk contact met zo weinig mogelijk gegevens.

 

Foto: Flickr

ScaleUp Company