Creëer een succesvol bedrijf zonder jouw afhankelijkheid

Waar ben jij allemaal verantwoordelijk voor in je onderneming? Hoe succesvol is jouw onderneming nog zonder jou? Is jouw aanwezigheid onderdeel van de bedrijfsvoering? “Je hebt pas een waardevolle onderneming als jouw bedrijf goed draait zonder jou.” Dit beschrijft  de Amerikaanse investeerder en keynote spreker John Warrillow in zijn boek ‘Built to Sell’. Veel ondernemers bouwen een prachtorganisatie maar vergeten zichzelf overbodig te maken. Het succes van de organisatie blijft te veel afhankelijk van de energie en bijdrage van de ondernemer. De organisatie floreert maar is in feite niets waard zonder de ondernemer. De ondernemer dan maar uit de organisatie amputeren?

Ondanks het succes van een bedrijf is het voor veel ondernemers moeilijk om het bedrijf op te tillen naar een verkoopbaar bedrijf. John Warrilow heeft de essentiële stappen onderzocht die de ondernemer moet zetten om een waardevolle organisatie te bouwen zonder afhankelijk te zijn van de ondernemer. Een organisatie die onafhankelijk van de ondernemer kan groeien en die verkoopbaar is. Het maakt niet uit in welke fase je organisatie nu zit. Deze stappen zijn altijd van toepassing.

Exit plan
Elke ondernemer is gesteld op zijn vrijheid en moet zijn eigen bedrijf ooit verlaten. Wil jij je bedrijf dan ooit voor het maximale verkopen en zorgen dat je opvolger profiteert van jouw harde werken? Zorg voor een exit plan. Waarschijnlijk denk je nu nog helemaal niet aan verkopen, ongeacht in welke fase van je onderneming je zit: zet je bedrijf zo op dat het te verkopen is. Je bedrijf en producten moeten dan aan een aantal criteria voldoen en zijn opgebouwd:

  • Producten en diensten moeten aanpasbaar zijn om geautomatiseerd te worden en om resultaten te leveren. Verhoog efficiëntie en productiviteit in alle belangrijke gebieden van uw bedrijf.
  • Maak je bedrijf een sterkere concurrent op de markt. Het bedrijf concurreert niet op lagere prijzen, maar op superioriteit in haar producten of diensten. Verhoog je winst door kritische knelpunten in je bedrijfsprocessen te verwijderen.
  • Het bedrijf bouwt sterke continue inkomstenstromen doormiddel van terugkerende klanten.

Wil jij groeien en bloeien met je onderneming zonder dat jouw bedrijf afhankelijk wordt? Wil je je onderneming zo opbouwen dat je je vrijheid weer terug krijgt en het op een dag kunt verkopen? Maak tijd vrij om processen te automatiseren waardoor jij ze niet meer persoonlijk hoeft af te handelen. Begin door 22 mei in je agenda te blokkeren. Kom dan naar Growth Summit Europe 2013 en leer van John Warrilow hoe jij je onderneming succesvol kunt opbouwen zonder dat jij onmisbaar bent: Built to Sell.

ScaleUp Company