Vivienne van Eijkelenborg

The best project you will ever invest in is YOU

Na 26 jaar ondernemerschap en 100% verantwoordelijkheid dragen help ik nu graag andere ondernemers met de groei en managen van hun bedrijf. In de 26 jaar dat ik Difrax babyartikelen heb mogen leiden heb ik het bedrijf omgeturnd van een handelsbedrijf dat ‘’standaard’’ babyproducten verhandelde naar het merk Difrax met eigen, innovatieve producten die verkocht worden in ruim 25 landen. Dus als het gaat over groei dmv internationalisering (distributeurs, agenten, zelf of online) en het bouwen van een merk, daar krijg ik veel energie van.

Verder is productontwikkeling en daarmee het verschil maken een belangrijke passie van me. Een concreet nieuw product ontwikkelen, hoe leuk is dat! Dit alles met een gemotiveerd team, hoe bereik je dat, wat doe je om iedereen te laten groeien. Investeren in je cultuur kost geld, het niet doen nog veel meer… Ik heb Difrax succesvol kunnen verkopen niet alleen financieel maar ook echt in goede handen kunnen achterlaten bij een strategische koper die het bedrijf naar de volgende groeifase kan brengen.

Buiten mijn werkzaamheden voor Difrax ben ik jarenlang actief geweest op allerlei bestuurs posities binnen de Entrepreneurs Organization. Dit betekent dat ik veel ondernemers van over de hele wereld heb ontmoet en zo heb kunnen kennismaken met veel verschillende branches.

Ik faciliteer vaak bijeenkomsten en meetings en werk ik graag met groepen samen naar een doel toe. Mijn werkwijze is to-the-point en ik kan goed luisteren maar hou altijd het doel, de tijd en de energie van de groep goed voor ogen.

 

Ervaring

Op haar achttiende ging Vivienne bedrijfskunde in Groningen studeren. Na een aantal jaren in de functie van Category en Product Manager gewerkt te hebben bij verschillende Retail ketens besloot ze in 1997 het bedrijf van haar ouders te gaan versterken. In 1967 startte Dippy en Frank van Eijkelenborg met hun bedrijf Difrax – een combinatie van hun voornamen “Di”en “Fra” met de verkoop van geïmporteerde wattenstokjes uit Japan. In 1999 nam Vivienne het bedrijf voor 100% over en bouwde het merk uit met eigen productontwikkeling en een internationale focus.

Vandaag de dag is Difrax een innovatief en modern babymerk dat wereldwijd verkrijgbaar is. Difrax is marktleider in flessen en fopspenen op de Nederlandse markt en de trotse Red Dot Award winnaar voor de flessenwarmer en BtoB borstkolf. Naast haar passie voor haar werk was Vivienne ook actief met allerlei andere activiteiten waaronder vele bestuurs functies binnen Entrepreneurs Organization. Een organisatie waar wereldwijd 18.000 ondernemers lid van zijn.

Na de succesvolle verkoop van haar bedrijf eind 2022 richt ze zich op het begeleiden van Strategische Summits binnen de EO organisatie, begeleiden van VMBO leerlingen als Carriere coach, het begeleiden van een groot bouwproject binnen haar familie en is ze bestuurslid van nlgroeit. Dit combineert ze graag met het begeleiden van management teams binnen de Scale Up organisatie.

Haar missie is (vrouwelijk) ondernemerschap te ondersteunen. Zeker sinds ze in 2016 werd verkozen tot Zakenvrouw van het Jaar.

Vivienne van Eijkelenborg

Vivienne van Eijkelenborg

ScaleUp Pro

Vivienne van Eijkelenborg is een ervaren ondernemer, facilitator en bestuurder.

ScaleUp Company