Matthijs Wink

Matthijs, hoe zou je jezelf omschrijven als ScaleUp pro?

Als Lean Blackbelt, met ruim 20 jaar leidinggevende ervaring in start-ups, scale-ups en corporates, ken ik het klappen van de zweep. Hands-on, direct en met een no-nonsense aanpak, maar wel met oog voor de mens. Door mijn ervaring binnen defensie weet ik als geen ander dat je samen verder komt dan alleen. Ik ben altijd op zoek hoe zaken efficiënter kunnen en 5x waarom zul je mij het meest horen vragen. Als laatste ben ik er wel van overtuigd dat werken ook vooral leuk mag zijn. Dus neem jezelf vooral niet altijd al te serieus.

“Starten is essentieel om dingen gedaan te krijgen”

Matthijs Wink

ScaleUp Pro

Matthijs Wink (41) is een ervaren algemeen directeur en adviseur met een bewezen geschiedenis van werken in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Hij heeft bij Prorail in een Lean Transformatie gewerkt en zijn Blackbelt gehaald. Alles opgezegd, huis verkocht en een jaar met zijn gezin rond de wereld gereisd. Daarna Managing Director geworden bij de Buurtboer. Daar Scaling Up ingevoerd en 2 keer Great Place to Work geworden, omzet vergroot en winstgevender gemaakt. 

Mijn eerste werkervaring van mijn 18e tot 25e bij de Marine als officier heeft mij geleerd dat het altijd gaat om de team effort en niet om je eigen prestatie. Als team moest je elkaar blind kunnen vertrouwen en helemaal in situaties waarin levens in gevaar kunnen raken. Snel beslissingen nemen met niet alle informatie hoorde daar ook bij. Een bijzonder leerzame leidinggevende ervaring in het begin van mijn carrière. Daarna heb ik in verschillende managementfuncties gewerkt en Bedrijfskunde in de avonduren gestudeerd. Bij Prorail in een Lean Transformatie gewerkt en mijn Blackbelt gehaald. Alles opgezegd, huis verkocht en een jaar met mijn gezin rond de wereld gereisd. Daarna Managing Director geworden bij de Buurtboer. 5-7 mio, 40 fte. Daar Scaling Up ingevoerd en 2 keer Great Place to Work geworden, omzet vergroot en winstgevender gemaakt. En nu bij ScaleUp Company om mijn ervaring en kennis van Lean en ScaleUp in te kunnen zetten.

Het mooiste vind ik als mensen samen groeien, een team opbloeit en door op elkaar te vertrouwen gaat presteren. Dat ik daar bij kan bijdragen door mijn kennis en ervaring is voor mij het mooiste om elke dag te doen.

Structuur aanbrengen, doen door te starten, communiceren op elk niveau in de organisatie, grote issues terugbrengen naar de kernoorzaak, coachen van teams en het verbinden daarvan.

Structuur aanbrengen, procesoptimalisatie, ketensturing, teamcoaching, great place to work, daily huddles.

Het OPSP, de Daily Huddles and Lean Up your processes

Resultaatgericht, Georganiseerd, Teamspeler, Oprecht, Aanpakker, Probleemoplossend vermogen, Verbinder

Blijf je altijd afvragen: Is dit wel de bedoeling? Ga naar de kernoorzaak door 5 x why en begin!

ScaleUp Company