Martijn van Rossum

Martijn, hoe zou je jezelf omschrijven als ScaleUp Pro?

Ondernemer, spreker, trainer, eigenlijk klinkt dat nog iets te fancy… en ik ben vooral een familieman. Ik geniet van het leven met m’n vrouw Hella en kids Tjerre & Mare. Ik ben de gangmaker, de inspirator en de strateeg. Ik ben een beta met (voor)liefde voor mensen. Ik heb bedrijven met purpose gebouwd.

De ScalingUp methodiek heeft bij Studelta voor structuur, overzicht en vooral rust gezorgd. Nu bij Walt Wonder Schmidt leidt het niet alleen de groei in goede banen met zijn we ook in staat om exponentieel te groeien.

Wil je nog meer over mij weten? Kijk dan eens op Instagram of LinkedIn. En je kan me natuurlijk ook app’en met jouw million dollar question!

Martijn van Rossum

ScaleUp Pro

Martijn zijn droom is om écht impact te hebben op de maatschappij. Om vastlopende systemen van maatschappelijk betrokken organisaties vlot te trekken en te transformeren naar eigentijdse organisaties. Met zijn bedrijven Studelta, Walt Wonder Schmidt en Horen, Zien & Handelen helpt hij organisaties om die doelen te bereiken.

In 2009 werd ik ondernemer. Niet omdat het mijn grote droom was, maar juist om die grote droom na te jagen. We zaten middenin de financiële crisis en hadden stevige discussies over de koers van Studelta. Samen met mijn broer Thiemo en brother-from-other-mother David heb ik het bedrijf overgenomen en hebben we succesvol gebouwd aan dé arbeidsbemiddelaar voor jong hoogopgeleid talent. In 2013 ontstond wat nu Walt Wonder Schmidt is: Digital storytelling professionals. M’n broer aan het roer en m’n studievriend Maarten als creative director. Wij zijn ervan overtuigd dat we naar een wereld gaan, waarin bedrijven alleen nog het échte verhaal willen vertellen. Dus maken en verspreiden we die verhalen mét de gewenste conversies. In 2017 brachten onze ambities Horen Zien & Handelen voort. Wij vinden het belangrijk om ondernemers, bestuurders en toezichthouders uit te dagen om na te blijven denken. Existentiële vragen aangaan en het lef hebben te vertrouwen op hun hart. Kennis is er al genoeg. Het gaat om de juiste vragen.

Ik wil anderen inspireren en de wereld verbeteren. Ik wil impact maken op de wereld en wil maatschappelijk betrokken organisaties wakker schudden en klaar maken voor een nieuw tijdperk.

Empatisch - Oplossingsgericht - Loyaal - Diplomatiek - Gedreven - Inspirerend - Veelzijdig

Ik weet veel. Zeker over “people” van Scaling Up, maar ook over de arbeidsmarkt en de jongste generatie werkenden. Ik hou ervan om businessvragen te vertalen naar oplossingen.

Cultuur als katalysator

Harmonie - Competitie - Ontwikkeling - Optimisme - Verschil willen maken.

Door mensen te inspireren en uit te dagen probeer ik het beste uit mensen er organisaties te halen. Voor een organisatie is de strategie niet veel meer dan hoe en met wie wil jij je doel realiseren (en dus ook hoe niet).

ScaleUp Company