Boekrecensie Blueprints for a SAAS sales organization

De ondertitel van dit boek over SAAS sales belooft veel: How to design, build and scale a customer centric sales organization. Het boek is alleen in de VS te bestellen en kost bijna $ 90 via amazon.com. Geen koopje. Is dit boek dat bedrag wel waard?

Het boek is kloek en valt op op je nachtkastje. Daar hoeft het overigens niet te lang te liggen. Het boek is mooi vormgegeven en leest lekker. Dat verwacht je niet van een boek dat zo rijk is aan theorie en inhoud. Blueprints geeft inzicht dat sales organisaties voor SAAS heel anders zijn dan de traditionele on-premise transacties. Goed om het verschil te zien als je je bedrijf aan het omvormen bent van traditionele software-projecten naar SAAS.

Het boek is inzichtelijk opgedeeld en bevat alle belangrijke aspecten voor sales bij SAAS organisaties, zoals:

  • de customer journey
  • de rol van online sale
  • sales teams die anders zijn dan bij traditionele software-verkopen
  • salesprocessen die sales voorspelbaar maken
  • hoe je het salesproces volledig meetbaar maakt
  • het belang van data en content bij het succesvol closen van sales.

Het boek staat vol met herkenbare case studies, die de theorie in een praktische content plaatsen. Het geeft je heldere handvatten hoe je je sales inricht op het gebied van mensen, processen en het meten van succes.

Is het boek zijn hoge prijs waard? Jazeker! Het geeft inspiratie, best practices en is uitstekend praktisch toepasbaar. Een must-have voor software-bedrijven die hun producten willen verkopen, of nu al verkopen, via het SAAS-model. En als de hoge prijs en lange levertijd van meer dan een maand bezwaarlijk is, dan is de direct beschikbaar Kindle-versie voor net iets meer dan $ 30 een goed alternatief.

Auteurs: Jacco vanderKooij en Fernando Pizzaro, 2015, 138 pagina’s

Te bestellen bij amazon.com of direct bij de auteur (geen affiliate-links)

Nu relevant voor alle ondernemers          : ★★★★☆
Nu relevant voor software-ondernemers: ★★★★★
Goed onderbouwd en leesbaar                  : ★★★★★
Praktisch toepasbaar                                   : ★★★★☆

ScaleUp Company