Boek “Groeien met Rockefeller Habits”

Vaak krijgen we de vraag naar een praktisch boek over Rockefeller Habits. Hieronder een voorlopige inhoudsopgave voor zo’n boek. Wat denk je, zou je het kopen? Alle reacties zijn welkom!

Boek “Groeien met Rockefeller Habits”
De groeicyclus die verschil maakt

Auteur        : Rutger Prent en Pieter van Osch

Werktitel        : Groeien met Rockefeller Habits
Subtitel        : De groeicyclus die verschil maakt

Korte omschrijving
De Rockefeller Habits is een beproefde groeimethodiek voor organisaties om te groeien tot hun volle potentieel. Wereldwijd talloze organisaties en in Nederland minstens 200 organisaties zijn in staat om daadwerkelijk fors te groeien met Rockefeller Habits. Nu zijn de Rockefeller Habits ook weer geen wondermiddel. Dus hoe voer je Rockefeller Habits nu goed in in je organisaties, welke valkuilen moet je vermijden en in welke volgorde voer je wat in? Dit boek is zo’n praktische handleiding om Rockfeller Habits succesvol in te voeren in je organisatie.

Doelgroep
Dit boek is voor ondernemers en ambitieuze directeuren en hun teams van organisaties met een jaaromzet tussen de 1 en 20 miljoen euro die hun organisatie gestructureerd en voorspoedig willen laten groeien en verder iedereen die geïnteresseerd is in de Rockefeller Habits.

192 pagina’s

Voorlopige indeling boek

 1. Inleiding
 2. Rockefeller Habits
 3. De groeicyclus
  1. over people, strategy, execution en cash, groeivliegwiel
 4. Fase 1: Ontdekken (‘discover’)
  1. met daarin kernwaarden, kerncompetenties, missie, visie, hedgehog model, profit / x, BHAG, 5 activiteiten
 5. Fase 2: Verbinden (‘connect’)
  1. met daarin zandbak (klanten, product/markt combinaties), merkbeloftes, 3 jaars doelen en kernactiviteiten, 1 jaars doelen en kerninitiatieven, cruciaal getal en tegengetal, SWOT analyse
 6. Fase 3: Uitvoeren (‘execute’)
  1. met daarin kwartaaldoelen en kwartaalprioriteiten, cruciaal getal en tegengetal, kwartaalhtema, viering, doorvertaling naar individuele kwartaal KPI’s, kwartaalprioriteiten en individuele getallen (cruciaal getal en tegengetal)
  2. met daarin ook monthly en weekly meetings, daily huddles, rollen, KPI’s
 7. Fase 4: Leren (‘learn’)
  1. met daarin quarterly meetings en hoe je wat je leert positief omzet in nieuwe prioriteiten
 8. Plan van aanpak voor Rockefeller Habits (met checklists)
 9. One Page Strategic Plan
 10. Diverse formulieren om direct toe te passen
 11. Definities
 12. Index
 13. Inspiratiebronnen

Wat is er uniek aan “Groeien met Rockefeller Habits”?

Het originele boek “Mastering the Rockefeller Habits” van Verne Harnish is inmiddels meer dan tien jaar oud en bevat vooral Amerikaanse voorbeelden. De Nederlandse vertaling “De Rockefeller Strategie” is een matige vertaling met wederom die Amerikaanse voorbeelden. Hoe mooi zou het zijn als er een groeihandleiding is, een groeibijbel waarin praktische toepassingen met Nederlandse voorbeelden, tips en valkuilen beschreven zijn? Waarin de Do’s en Dont’s duidelijk staan? Dat is “Groeien met Rockefeller Habits”! Een handleiding om Rockefeller Habits succesvol zelf toe te passen, een doe-het-zelf handboek dat je ook als naslagwerk kunt gebruiken.

Wie is Pieter van Osch
Pieter van Osch (1962) is ruim 25 jaar internationaal ondernemer op het snijvlak van innovatieve technologie en klantprocessen. Hij is specialist in het denken vanuit de klant. Door zijn ervaring in onder andere met internationaal ondernemen heeft hij aansprekende voorbeelden over de effecten van Rockefeller Habits in de praktijk. In zijn loopbaan realiseerde hij spraakmakende en omvangrijke internationale projecten voor onder andere KLM, Fortis, Reed Business, Xerox, Lufthansa, Vendex KBB, Gasunie, Heineken, Coca Cola en Inbev. De laatste jaren heeft Pieter zijn werkveld verlegd naar het MKB, waar hij cases heeft gerealiseerd met een omzettoename van 50% in één jaar.

Pieter schrijft op zijn BLOG www.CustomerVibes.com over customer experience en spreekt regelmatig.

ScaleUp Company