Betekeniskracht

Betekenis. Kracht. Samen betekeniskracht. Betekeniskracht om bij te dragen aan onze mooie wereld. Maar wat is betekeniskracht precies?

Betekeniskracht
Betekeniskracht gaat over het willen bijdragen aan de ontwikkeling van onze mooie wereld. Betekeniskracht gaat óók over het in de wereld kunnen zetten van die bijdrage. Want het gaat om die combinatie. Betekenis en kracht. Er zijn veel ondernemingen die betekenis brengen. Sociale ondernemers bijvoorbeeld. Maar zij ontwikkelen vaak onvoldoende kracht om hun betekenis recht te doen. Zo kennen we natuurlijk ook al die bedrijven die een gigantische kracht ontwikkelen. Maar zonder betekenis.
Hoe mooi zou het zijn als we betekenis en kracht kunnen koppelen? Tot betekeniskracht. Misschien kunnen we betekeniskracht wel vatten in een formule:

impact = betekenis x kracht

Impact is het positieve effect dat je bijdraagt aan onze wereld.

Maar wat bedoelen we nu met het woord betekenis?

Betekenis
Betekenis gaat over willen bijdragen aan onze mooie wereld. Over iets bijzonders willen neerzetten dat onze wereld nu nodig heeft. Iets dat zin heeft en waarde. De intentie en competenties om iets van betekenis neer te zetten. De passie plus de talenten. Betekenis kan héél groots en meeslepend zijn, zoals een idee dat de wereld écht veranderd. Denk aan de Dopper die de plastic wegwerpfles de wereld uit wil hebben. Maar ook klein: een vakman die gepassioneerd zijn vak uitvoert. Klanten gelukkig maakt met mooie creaties. In ieder geval gaat betekenis over inhoud.
Wat bedoelen we met kracht?

en kracht
Kracht is het vermogen om iets in de wereld te zetten. Kracht gaat over de vorm. Kracht gaat over versterking van betekenis. Kracht over focus en discipline. Kracht kan zo klein zijn als een opleiding volgen om de beste in je vakgebied te zijn. Of zo groot als het smeden van mondiale partnerships om een wereldprobleem aan te pakken. Kracht gaat over vermogen om voortgang en resultaten te boeken.

Betekenis en kracht koppelen leidt tot betekeniskracht. Mee willen werken aan onze mooie wereld en dat vorm kunnen geven. Dat is wat nu nodig is.

Ik ga betekeniskracht ontwikkelen door dit concept uit te werken en andere organisaties te helpen betekeniskracht te ontwikkelen.

Hoe ontwikkel jij betekeniskracht?

ScaleUp Company