Bedrijfsplan sjabloon

Bedrijfsplannen… vroeger waren ze belangrijk. Maar hoe zit dat tegenwoordig waarin onze wereld snel veranderd? Lees meer over een bedrijfsplan sjabloon voor het ondernemen van vandaag.

Een grote organisatie belde mij laatst. “Wij maken vijfjarenplannen, maar die werken niet meer”. Wat is er aan de hand? “Na vijf jaar komen we erachter dat de wereld totaal is veranderd”.

Dat herkent iedereen wel. Dat de wereld supersnel, intensief en onomkeerbaar veranderd. Hoe speel je daar op in als je een vijfjaren bedrijfsplan hebt? Het bedrijfsplan maar afschaffen?

Een bedrijfsplan schept duidelijkheid en richting. Zonder bedrijfsplan is het moeilijk om af te stemmen en medewerkers te betrekken. Dus geen bedrijfsplan is geen optie. Maar wat dan wel?

Rockefeller Habits 2.0 gebruikt de One Page Strategic Plan (OPSP). Daarin zet je je hele plan op één A4tje. Alles in één opslag. De kern van het OPSP bestaat uit twee delen:

  • de grote heldere stip aan de horizon. De kernideologie die de organisatie ziel geeft. Die richting geeft en energie voor medewerkers en klanten om zich betrokken te voelen. Een goede bedrijfscultuur en een hoger doel.
  • een handvol prioriteiten voor dit kwartaal. Een handvol betekent drie tot vijf. Alhoewel we meer en meer organisaties zien die per kwartaal maar één prioriteit hebben. En die probleemloos halen. Het moeten prioriteiten zijn die direct helpen om bij de grote heldere stip aan de horizon te komen.

De missie en visie enerzijds en een kwartaalritme met een handvol kwartaalprioriteiten werken perfect samen in een wereld die snel verandert. Voor het Nederlandstalige bedrijfsplan sjabloon OPSP, lees hier meer.

Een goede bedrijfscultuur is een voorwaarde van een gezond groeiend bedrijf. De bedrijfscultuur maakt een belangrijk onderdeel uit van Scaling Up (Rockefeller Habits 2.0). Wil je meer weten over Rockefeller Habits? Vraag dan gratis het werkboekje Gezond Groeien in Twee Stappen aan. Dan kun je gelijk aan de slag.

ScaleUp Company