Als directeur moet je aanwezig zijn op social media

Social media is persoonlijk en menselijk. Dus wil je als onderneming succesvol zijn op social media, dan moet je je eigen mensen inzetten. Ook bij Business to Business. Of misschien wel juist bij B2B. Want social media is ideaal om je bedrijf een gezicht te geven.

Verdwijnen van Business to Business
In de communicatie bestaat er geen business to business. Bedrijven communiceren niet met elkaar. Mensen binnen de organisatie communiceren met mensen van een andere organisatie. Deze menselijke communicatie en de beleving hiervan bepaalt of we daadwerkelijk over gaan tot een deal. Zorg voor vertrouwen. En vertrouwen wek je sneller als mens dan als organisatie.

Bestuurders niet of nauwelijks op social media
Het is dus belangrijk dat je als organisatie met je mensen actief bent op social media. Zorg voor een positief social media beleid. Maar misschien nog veel belangrijker: zorg dat je als directeur actief bent op social media. Maar uit onderzoek van MarketingMonday blijkt dat Nederlandse CEO’s niet of nauwelijks gebruik maken van social media. In totaal is slechts 28% van de Nederlandse CEO’s actief op één of meerder platforms. 1% Twitter, 1% zit op Hyves, 6% op Facebook en 26% heeft een profiel op LinkedIn.

Verbintenissen
De meeste klanten, relaties en werknemers zijn via social media met elkaar verbonden. Social media is dus een krachtig instrument om een vertrouwensband op te bouwen met zowel je medewerkers als met je klanten. Dus waar blijft de directie?

Elke directeur van een onderneming heeft een privéleven. Door je als directie sociaal te begeven waar je klant is, geef je je onderneming een gezicht. Laat ook als directeur zien dat je als onderneming innovatief en vooruitstrevend bent. Ga in gesprek en luister. Door te luisteren via social media ben je op de hoogte van wat er speelt in de markt.

Personal branding
Daarnaast kun je je met social media kun je je op een bepaalde manier profileren. Op deze manier maak je je onderneming menselijk. Jij bent het gezicht achter het merk. Als directeur moet je weten en overbrengen waar jouw onderneming voor staat. Als persoon kun je veel makkelijker waardes communiceren en vertrouwen wekken. Als persoon ben je veel interessanter dan als bedrijf.

Je kunt dus wel als ‘onderneming’ accounts hebben en actief zijn op social media. Maar wees dus ook onder je eigen persoonlijke naam online. Je kunt best zakelijke berichten het web opwsturen, maar laat hierin dus ook iets van jezelf zien. Elke CEO moet eigenlijk persoonlijk gebruik van social media in zijn of haar functie-omschrijving hebben staan.

ScaleUp Company