Agile Business: waarom meerjarenplannen uit zijn

Meerjarenplannen zijn uit. Bedrijven kunnen niet meer ver in de toekomst plannen. De wereld verandert te snel en te heftig. Maar hoe speel je effectief in op veranderingen zonder dat het chaotisch overkomt? Ontwikkel je tot een agile business.

Wat was ondernemen vroeger toch eenvoudig. Vooruit plannen deed je door te extrapoleren wat je tot dusver had gedaan. Eenvoudig 20% per jaar erbij… of 30% of 50% als je ambitieus bent. Op wat voor omzet en winst kom je dan over 5 jaar? Je had alle tijd om nieuwe product/marktcombinaties te onderzoeken die de omzetgroei mogelijk maakte.

Dat is nu anders. Producten en markten komen binnen een mum van tijd op. Net als concurrenten. Wie had gedacht dat snoepfabrikanten plotseling concurrentie kregen van telecomproviders? Kinderen besteden tegenwoordig liever geld aan hun smartphone dan aan snoep. Producten en markten verdwijnen ook razendsnel. Stel je voor dat je nu nog een CD-winkel zou hebben… Je moet er niet aan denken. Veranderen is het nieuwe groeien. Maar hoe verander je je bedrijf snel en adequaat zonder dat dit in een chaos eindigt?

Ritme, scrum en experimenteren binnen je kernideologie. Dat zijn de toverwoorden voor agile busines. Hoe werkt dat? Dit zijn de vier stappen om je organisatie wendbaar te maken:

  1. beschrijf en leef je kernideologie. De kernideologie van je organisatie is het baken in een zee van verandering. De kernideologie beschrijft de cultuur van de organisatie en de heldere stip aan de verre horizon waar we allemaal voor gaan. Jim Collins noemt dat de BHAG, de Big Hairy Audacious Goal. Ook onderdeel van de kernideologie zijn de kernklanten die je bedient met aantrekkelijke merkbeloften. Dat is de kern. De kern van je bedrijf staat als een huis. Die verandert niet of nauwelijks. Plaats veranderingen in de context van de kernideologie. Dan snappen mensen waarom de verandering belangrijk is.
  2. plan flexibel vooruit met scrum. Vanuit de kernideologie plan je zeer grof terug. Je zet 2019 kort op de kaart en 2017. Maar veel belangrijker is dit kwartaal. Dit kwartaal plan je volledig uit. Je focust je op de komende 13 weken met glasheldere prioriteiten. Verdiep je daarbij in scrum. Oorspronkelijk was dit een tool voor software-ontwikkelaars. Maar scrum is ook prima bruikbaar in snelgroeiende bedrijven. Met scrum plan je dit kwartaal concreter uit naar sprints van één of twee weken. Wat ga je deze week doen en hoe draagt dit bij aan de kernideologie van het bedrijf?
  3. experimenteer voor je leven. Verandering plan je in met experimenten. Experimenteren klinkt misschien vrijblijvend, maar dat is het niet. Experimenten beschrijf je met doel, gewenste uitkomst, einddatum en proces. Vooral de succescriteria en einddatum van experimenten scheppen duidelijkheid. Op de einddatum evalueer je het experiment. Gelukt? Pak het dan groots aan met jaar- en kwartaalprioriteiten. Niet gehaald? Stekker eruit!
  4. implementeer een ijzeren ritme. Cruciaal is een ijzeren ritme. Discipline. Roept dat weerstand op? Ritme is de hartslag van groei. In een wekelijks en dagelijks ritme synchroniseer je over hoe de organisatie het doet. Je haalt de wereld naar binnen door te synchroniseren over klanten, trends en concurrenten. Je wilt niet dat je eigen hart een paar slagen mist. Gun je organisatie daarom haar hartslag!

Agile business. Effectief je bedrijf laten inspelen op alle veranderingen. Maakt je organisatie wendbaar en schaalbaar voor razendsnelle successen of versnelde afbouw. Hoe agile is jouw organisatie nu?

ScaleUp Company