3 manieren om naar groei te kijken

“Eigenlijk doen we het verdomd goed!”, stelde de sales manager trots. De andere MT-leden knikten. Tevredenheid alom. Maar is dat terecht? Kijk op deze drie manieren naar groei van je bedrijf.


(1) groei ten opzichte van vorig jaar

De sales manager had gelijk. De omzet en winst waren dit jaar een stuk beter dan vorig jaar rond deze tijd. Een prachtige 7% groei. Het is één perspectief. Maar je kunt (én moet!) breder kijken naar groei.

(2) groei ten opzichte van onze omgeving
De concurrenten groeiden harder. De sales manager mompelde direct: “ja maar hun cijfers weten we natuurlijk niet”. Maar het team had een aantal grote potentiële klanten verloren aan concurrenten. Zelfs een aantal bestaande klanten waren overgestapt. Vanuit dit perspectief was 7% groei onder de maat. En misschien zelfs zorgwekkend.

(3) groei ten opzichte van onze ambitie
“1 miljoen transacties in 2025”, antwoordde de ondernemer trots. Een duidelijk en ambitieus doel. Maar hoe ver waren ze daar nu mee? “29.000 transacties dit jaar”, schatte de sales manager. Ouch! Het team liep fors achter op het realiseren van hun ambitie.

Voor het team werd dit een memorabele dag. De urgentie van buiten en door eigen ambitie werd gevoeld. Het team ging met enthousiasme aan de slag. Ik weet zeker dat we er nog veel van zullen horen!

ScaleUp Company