10 supergroeitips van de Growth Summit

Las Vegas 2013. De Growth Summit van Verne Harnish. In dit gokwalhalla ging het over groei. Iets waar je absoluut niet mee wilt gokken! We hebben duizenden tips voor je samengevat in 10 supertips om direct te groeien.

Growth Summit

Net als in Amsterdam heeft de VS zijn eigen Growth Summit. De groeiconferentie trok dit keer meer bezoekers dan ooit. Ruim 600 ondernemers en directeuren uit de VS, Canada en overal ter wereld. Twee dagen vol educatie door bekende sprekers, praktisch toepasbare tools en waardevolle contacten. Voorafgaand aan de Growth Summit was de Coaching Summit. Met 135 internationale coaches was de opkomst groots. Ook hier een programma bomvol educatie, tools en netwerken. Ons hoofd liep over van alle tips. We pakten onze aantekeningen erbij en een biertje en gingen aan de slag. Het centrale thema van beide conferenties was glashelder. Focus, focus, focus. We kwamen al snel tot de 10 beste tips die je niet mag missen.

10 supergroeitips

Dit zijn de 10 supergroeitips van beide Summits in Las Vegas:

  1. gebruik een getal in het kwartaalthema. Maak je kwartaalthema nog specifieker door er een getal in te benoemen. “20 klanten upgraden”, “7 nieuwe A-klanten”. Het getal geeft focus en is natuurlijk gelijk je succesgetal voor dat kwartaal.
  2. koppel jaardoel, succesgetal (critical number) en je belangrijkste rock aan elkaar. Wat heeft je bedrijf of team nú nodig? Bepaal daarvoor het succesgetal, check het jaardoel en formuleer je belangrijkste rock. Wat is er anders dan je al doet? Veel teams bepalen eerst hun rock en daarna het succesgetal. Doe dat eens andersom.
  3. koppel meerdere rocks aan het succesgetal. Kies 2 of 3 rocks die allemaal bijdragen aan het behalen van het succesgetal. In plaats van alleen de ‘top 1 of 1″.
  4. kies eens twee of zelfs maar één rock voor een kwartaal. In plaats van drie tot vijf. Of zeven zoals we nog steeds zien.
  5. what is your daily question? Stel jezelf elke dag een vraag en ga op zoek naar het antwoord. Een goede dagelijkse vraag kan zijn: “Wat kan ik vandaag doen om bij te dragen aan mijn kwartaalrock?”
  6. laser focus. Beperk de product/marktcombinaties steeds een beetje. Niet breder maken, maar juist smaller. Je denkt dat dit misschien leidt tot minder omzet. Terwijl elk bedrijf op dit moment naarstig op zoek is naar omzet. Maar keer op keer zien we dat laser focus juist leidt tot méér omzet.
  7. elke week een klant bellen. Laat alle MT-leden elke week minimaal één klant bellen en hem of haar vier vragen stellen. Twee tot vijf klanten per MT-lid per week werkt nóg beter. Lees ook Vier vragen om goed te luisteren naar je klant.
  8. koffie én start, stop, continue. Wil je weten hoe het met je medewerkers gaat? We kunnen grote medewerkerstevredenheidsonderzoeken optuigen. Goed idee. Maar veel praktischer en waardevoller is bij de koffie-automaat elke keer een praatje aan te knopen met je medewerker. En hem of haar vragen naar de start, stop, continue van dit moment. Je zult verbaasd zijn over de hoeveelheid informatie die je krijgt.
  9. 90 minuten per dag rocktijd. Besteed elke dag 90 minuten met het werken aan je rock. Begin er de dag mee. Anders wordt het nooit wat.
  10. verdubbel je persoonlijke capaciteit. Stel jezelf ieder kwartaal de vraag: Wat zijn 3 manieren om mijn eigen capaciteit/impact te verdubbelen?

Mijn persoonlijke ultieme groeitip

Als het thema focus is, wat is dan de meest waardevolle tip die ik meenam uit Las Vegas? Zonder twijfel de daily question. Vanaf nu begin ik elke dag met aan mijzelf een vraag te stellen. Mijn persoonlijke daily questionvoor november wordt: “Wat kan ik vandaag doen om ons succes nu in de toekomst te continueren?”.

 

Wat wordt jouw daily question?

ScaleUp Company